11.7 C
Athens
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025

Σαραγόσα-Περιστέρι 80-92: Ισπανική υπόκλιση στους «Πρίγκιπες» (pics+vids)

Το Περιστέρι βροντοφώναξε ξανά πως είναι εδώ! Οι «κυανοκίτρινοι» έδειξαν και πάλι πως δεν ήταν τυχαία τα αποτελέσματά τους στην Α' Φάση του FIBA Europe Cup και, πηγαίνοντας κόντρα στα προγνωστικά, κατάφεραν να «υποτάξουν» (80-92) ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, τη Σαραγόσα, μες στην έδρα του, πραγματοποιώντας εμφάνιση ακόμα καλύτερη από εκείνη στη Χώρα των Βάσκων! Ξεκινώντας, λοιπόν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη Β' Φάση, το σύνολο του Βασίλη Ξανθόπουλου είναι πλέον στο 1-0 και ήδη αποκτάει πλεονέκτημα απέναντι στο φαβορί του ομίλου, που βρίσκεται από σήμερα στο 0-1.

 

Μπορεί η ελληνική ομάδα να μπήκε πιο δυναμικά επιθετικά και να προηγήθηκε με 10-16 στο 5ο λεπτό, ωστόσο δεν εξαργύρωσε αυτήν την ανώτερότητά της σε όλο το δεκάλεπτο, με τους Ισπανούς να προσπερνούν με 10-0 σε 20-16 και να κλείνουν μπροστά την περίοδο (22-21). Το Περιστέρι εμφάνισε και πάλι στοιχεία μέσω των οποίων βρισκόταν μπροστά στο 5' και κατάφερε με 8-0 να πάρει «κεφάλι» τεσσάρων πόντων (25-29). Άμεση ξανά η απάντηση των γηπεδούχων, σερί 6-0 και προσπέρασμα (31-29), πηγαίνοντας και στα αποδυτήρια στο +5 (43-38).

Το σύνολο του Βασίλη Ξανθόπουλου μπήκε με έναν διαφορετικό... αέρα στο 2ο ημίχρονο και, παρά το γεγονός πως η Σαραγόσα ξέφυγε και με επτά (49-42), ένα σερί 0-9 έδωσε τη δυνατότητα στους «κυανοκίτρινους» να βρεθούν εκ νέου σε θέση οδηγού (49-51). Και πάλι, όμως, οι Ίβηρες ήταν αυτοί που έκλεισαν μπροστά το δεκάλεπτο (61-59). Με ένα τρομερό «ξέσπασμα» στο πρώτο τρίλεπτο της 4ης περιόδου, αφού σκόραρε 10 αναπάντητους πόντους, η ελληνική ομάδα πήρε τη μεγαλύτερή της -έως τότε- διαφορά στο παιχνίδι (61-69), ενώ ανταποκρίθηκε άψογα στην ισπανική αντεπίθεση και βρέθηκε ακόμα και σε διψήφια απόσταση στο τελευταίο δίλεπτο (73-85)! Τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν στη συνέχεια, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και στο +13 (77-90), φτάνοντας εν τέλει στο μεγάλο «διπλό» με σκορ 80-92!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νίκολς (25 πόντοι, 6 ασίστ) για τους νικητές, που όταν ανέλαβε... δράση στο 4ο δεκάλεπτο όλα έγιναν πια πιο εύκολα για την ελληνική ομάδα! Μεγάλη εμφάνιση και από τον «διπλό» Φαν Τούμπεργκεν (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ), ενώ ο Σι Τζέι Χάρις (13 πόντοι) πέτυχε καθοριστικά σουτ. Απ' τη μεριά των Ισπανών, Γιούστα και Ροντρίγκεθ ξεχώρισαν με 18 πόντους έκαστος.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι κυριάρχησε σε τρεις πολύ σημαντικές στατιστικές κατηγορίες: στους πόντους από λάθη αντιπάλου (13-29), στους πόντους στον αιφνιδιασμό (4-20), καθώς και στους πόντους στο ζωγραφιστό (26-44)!

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, με μεγάλο «διπλό» έφυγε και η Πετκιμσπόρ, από την Ιταλία, καθώς επιβλήθηκε της Ντινάμο Σάσαρι με 72-76.

Θετική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση από τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Γιανίκ Φράνκε, με 18 πόντους (2/8 τρίποντα) και 4 κλεψίματα, ενώ από τους ηττημένους ο Κάρλος Μάρσαλ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 15 πόντους (7 ριμπάουντ).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ