20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτός είναι ο κορυφαίος σούπερ σταρ του ΝΒΑ (vids)

Έχοντας αναδειχτεί MVP της περσινής σεζόν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ φαίνεται ότι είναι ο κορυφαίος σούπερ σταρ του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή, με βάση και τον... σεβασμό που του δείχνουν οι διαιτητές. Το Basketa.gr αναλύει...

Η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος ήταν κομβική για τον γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Χρόνια πριν είχε δει να φεύγει από δίπλα του ο Τζέιμς Χάρντεν, ενώ μετά την αποχώρηση του Κέβιν Ντουράντ για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έμοιαζε να μένει μόνος του σε μία ομάδα χωρίς άλλο αστέρι.

Ως μοναχικός... καουμπόης ο 29χρονος άσος απέδειξε την κλάση του. Κράτησε μία ομάδα εντελώς μόνος του κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου της κανονικής περιόδου, έστω κι αν δεν οδήγησε την Οκλαχόμα σε κάποια σημαντική διάκριση.

Βλέποντας την προσπάθειά του και την αφοσίωσή του, οι διοικούντες τον οργανισμό αποφάσισαν να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις για να δημιουργηθεί μία big 3 που θα παλέψει με αξιώσεις για τη διάκριση. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε αποκτήθηκε τόσο ο Πολ Τζορτζ όσο και ο Καρμέλο Άντονι.

Το θέμα με τις βολές

Η αντιμετώπιση των διαιτητών τη φετινή σεζόν προς τους σούπερ σταρ του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη έχει αλλάξει ριζικά. Είναι χαρακτηριστικό και στον παρακάτω πίνακα ότι πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι αθλητές βρίσκονται πιο σπάνια στη «γραμμή της φιλανθρωπίας». Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δείτε τον πίνακα:

Με βάση μία ανάλυση του Espn, ο Ουέστμπρουκ συνολικά έχει την ικανότητα να κερδίζει κάποια περισσότερα φάουλ, όμως ο Τζέιμς Χάρντεν είναι εκείνος που μπορεί να... εκμαιεύει φάουλ όταν δοκιμάζει σουτ τριών πόντων.

Το συμπέρασμα

Η διαφορά που υπάρχει σε σχέση με τη συχνότητα που εκτελεί βολές φέτος ο Ουέστμπρουκ έχει επηρεάσει το συνολικό ρεκόρ των Θάντερ. Όλες οι ήττες μέχρι τώρα ήταν με μονοψήφια διαφορά, ενώ κάποιες με τέσσερις ή λιγότερους πόντους. Αν λοιπόν ο Ουέστμπρουκ κερδίζει περισσότερα φάουλ τότε πολλά αποτελέσματα μπορεί και να είναι διαφορετικά... 

Απολαύστε τον Ράσελ Ουέστμπρουκ στα παρακάτω βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ