20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με αεροπλάνα, βαπόρια και το μυαλό στο… mail

Πιθανότατα ο τίτλος να σας μπέρδεψε κάπως αλλά κάπως έτσι θα είναι οι επόμενες μέρες για τον ΠΑΟΚ. Η αποστολή βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου σε περίπου μία ώρα θα αρχίσει ένα ταξίδι πραγματική «Οδύσσεια». Πρώτος προορισμός το Κλαϊπέδα της Λιθουανίας με τρεις ενδιάμεσους σταθμούς για να παίξει την Τετάρτη κόντρα στη Νεπτούνας.

 

Δεν θα επιστρέψει όμως στη Θεσσαλονίκη αλλά θα ταξιδέψει την Πέμπτη προς το Ρέθυμνο με ενδιάμεσους σταθμούς την Παλάνγκα, το Μόναχο, την Αθήνα και το Ηράκλειο. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει το Σάββατο στο Ρέθυμνο και θα επιστρέψει την Κυριακή στη βάση του. Σε επτά μέρες δηλαδή θα δώσει δύο αγώνες, θα αλλάξει οχτώ αεροπλάνα και τέσσερα λεωφορεία.

 

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Τέλης Ζουρνατζίδης θα έχουν διαρκώς την άκρη του ματιού τους και στο κινητό τους, στο mail τους περιμένοντας κάποια απάντηση. Έχουν ξεχωρίσει δύο ίσως και τρεις περιπτώσεις Αμερικανών σούτινγκ γκαρντ, περιπτώσεις που μπορούν να προχωρήσουν όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας λίγο πριν την αναχώρηση της: «Η προσπάθεια συνεχίζεται όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Φτάσαμε κοντά, αλλά δεν το καταφέραμε. Εχουμε στόχους που εντοπίσαμε και προσπαθήσαμε να τους φέρουμε στην ομάδα. Είμαστε κοντά και μακριά, δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Ισως στο παιχνίδι του Σαββάτου να έχουμε έναν νέο παίκτη, αν τα καταφέρουμε θα είναι θετικό για εμάς. Εχουμε στοχεύσει σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις, κάποιος είναι ελεύθερος, κάποιος έχει ομάδα, κάποιος θα αποδεσμευτεί, θα δούμε».

 

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε για το ματς με τη Νεπτούνας: «έχει καλύτερα αποτελέσματα από εμάς, έχει καλή εικόνα και το πλεονέκτημα επειδή παίζει στην έδρα μας. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα πάμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλό αποτέλεσμα. Δείξαμε και κόντρα στην Τενερίφη καλή εικόνα» και πρόσθεσε για τη συνολική προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο BCL: «Εχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία, αλλά βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να αλλάξει με μία μεγάλη νίκη, ειδικά εκτός έδρας. Αυτό μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας, έχουμε ακόμα πιθανότητες κι ας μην είναι εύκολο, εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας».

 

Ο Αντώνης Κόνιαρης αναγνώρισε πως ο ΠΑΟΚ θα έχει δύσκολο έργο αλλά έχει τις πιθανότητες του για τη νίκη: «Είναι σε καλή περίοδο η Νεπτούνας, αλλά εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα μας γιατί την έχω δει να παίζει καλά, ξέρω πως θα μπούμε και δεν αφήσουμε τίποτα στην τύχη». Ο διεθνής γκαρντ είπε για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του να παίξει με διαφορετικό προσανατολισμό σε σχέση με την αρχή της σεζόν: «Παίξαμε διαφορετικά, πιο καλά, πιο ομαδικά. Στην επίθεση είχαμε καλύτερη λειτουργία, στην άμυνα ήμασταν πιο ενωμένοι, δεν φάνηκε τόσο αυτό από τους πόντους που δεχτήκαμε αλλά παίζαμε πιο συγκεντρωμένα. Έχει γυρίσει ο διακόπτης όντως, έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές και εύχομαι η συνέχεια να είναι παρόμοια». 

 

Ο Κόνιαρης κατέληξε λέγοντας για τη δική του παρουσία: «Καλώς ή κακώς ήρθε στην αρχή ένας τραυματισμός για εμένα, δεν σε πάει πίσω αυτό, ήθελα να βοηθήσω την ομάδα. Έχουμε νέα παιδιά νέο προπονητή, ήθελα ακόμα περισσότερο να είμαι εκεί και να βοηθάω στις δύσκολες στιγμές. Παρόλα αυτά νιώθω πολύ καλά που η ομάδα με στηρίζει όπως και ο προπονητής, θα δίνω το 100% για να κερδίζει ο ΠΑΟΚ, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

 

*Αγωνιστικά ο Ουσμάν Κρουμπάλι δεν είναι ακόμη έτοιμος. Έκανε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα ωστόσο ακολούθησε την αποστολή.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ