Το Περιστέρι έφυγε με το «διπλό» (73-87) από την Τσεχία απέναντι στη Μπρνο και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή του στους «16» του FIBA Europe Cup.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των «κιτρίνων», Βασίλης Ξανθόπουλος, έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, καθώς και στη διοίκηση, για τη σημαντική (όπως τη χαρακτήρισε) πρόκριση, τονίζοντας ωστόσο πως το μυαλό τους βρίσκεται πλέον στο παιχνίδι που ακολουθεί (22/11, 16:00) με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου εκτός έδρας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, τους συνεργάτες μου και τη διοίκηση για την πρόκριση. Είναι πολύ σημαντικό ότι περάσαμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ως η καλύτερη δεύτερη ομάδα όλων των ομίλων. Τώρα γυρίζουμε πίσω έπειτα από ένα δύσκολο ταξίδι για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Κολοσσό στη Ρόδο, προκειμένου να πάμε με όσο το δυνατόν καλύτερο ρεκόρ στη διακοπή του πρωταθλήματος».








