19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Να μη ζούμε σε παράλληλο σύμπαν”

Μετά τη νίκη επί του Άρη ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήταν ανακουφισμένος και προσπάθησε να εξηγήσει ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί ακόμα να κάνει όλα όσα περιμένει ο κόσμος από αυτόν. Παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει κάποια λάθη στο σχεδιασμό και γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν, ενώ μίλησε επίσης για κακές συγκυρίες, αλλά και για την ανάγκη ο κόσμος να δείξει ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη.

"Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη, υπήρχε το “πρέπει” για πολλούς λόγους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που έκαναν μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μία καλή και σκληρή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μεγάλη νευρικότητα, δεν είχαμε καλές αποφάσεις και δεν καταφέραμε να βρούμε για πάνω από δύο λεπτα ρυθμό στην επίθεση. Στην άμυνα είχαμε καλή εικόνα εκτός από μερικά χαμένα ριμπάουντ. Ηρεμήσαμε στο ημίχρονο και στο 3ο δεκάλεπτο μέσα από την άμυνα, ανοίξαμε το παιχνίδι με αιφνιδιασμούς και ελεύθερα σουτ. Το μόνο που δεν καταφέραμε όταν το ματς πήγε στο τέλος, σκεφτόμασταν ότι έπρεπε να νικήσουμε. Αν είχαμε καλύτερη ψυχολογία, το ματς θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα με μεγαλύτερη διαφορά. Χάσαμε ελεύθερα σουτ και δώσαμε στον Άρη να βρει αντίδραση με την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του Άρη αλλά και μεγάλα σουτ που έβαλε. Πήραμε κι εμείς τέτοιο σουτ από τον Χρυσικόπουλο. Η ηρεμία και η εμπειρία των Ελλήνων καθόρισε το αποτέλεσμα", δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

"Η προσπάθεια που κάναμε πήρε σάρκα και οστά. Δεν παίζουμε μόνοι μας, υπάρχει δράση και αντίδραση. Παλεύουμε μία κατάσταση συγκεκριμένη, με δυσκολίες και προβλήματα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όχι ποιος ήταν, αλλά ποιος είναι τώρα ο ΠΑΟΚ. Να μη ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Από διάφορες συγκυρίες, αλλά και από κακή εκτίμηση, παίζουμε με δύο ξένους. Κάνουμε τεράστια μάχη με μία ατμόσφαιρα που περιμένει από εμάς πράγματα που δεν έιμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι να υποστηρίξουμε. Αυτή η νίκη θα μας κάνει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που μας έδωσαν ώθηση, ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει μεγάλη δυναμική. Θέλουμε υγιή και δυναμικό κόσμο. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, είναι ιδέα και όραμα που θέλουν υποστήριξη. Χρειάζεται προσπάθεια από όλους, στις δύσκολες στιγμες οι παίκτες μας χρειάζονται ένα χτύπημα στην πλάτη και υποστήριξη".

Στη συνέχεια μίλησε:

Για το τι περιμένει ο ίδιος από τον κόσμο: "Η ομάδα έχει μεγάλο βάρος χωρίς λόγο. Κάνουμε μια προσπάθεια δύσκολη με προβλήματα και θεωρώ ότι έχουμε μεταφέρει μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα και τους παίκτες. Γλιστράμε, δεν βάζουμε λέι απ, χάνουμε τις βολές. Το σημερινό παιχνίδι είναι ένας καθρέπτης για την προσπάθεια μας. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη υποστήριξη για να καταλάβουμε ποιοι είμαστε. Πετύχαμε μεγάλη νίκη που την αξίζαμε, αλλά έχουμε δρόμο και θέλουμε συμπαράσταση και βοήθεια. Είναι κοντά και μακριά στο να παίζει όπως στο 3ο δεκάλεπτο. Έχουμε όμως προβλήματα. Ο Κρουμπάλι είναι απροπόνητος 10 μέρες, ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι έτοιμος και παίζουμε με επτά παίκτες. Δεν παίζουμε έτσι στον ρυθμό αυτό σε μεγαλύτερα διαστήματα. Με την Τενερίφη είχαμε 24 πόντους στον αιφνιδιασμό και σήμερα 15. Θα πρέπει να μεγαλώσουμε το ρόστερ μας, να παίξουμε με περισσότερους παίκτες για να μπορέσουμε να το υποστηρίξουμε. Δούλεψα σε ομάδα με ένα ματς και περίμενε ματς με τον ΠΑΟΚ σαν ξερολούκουμο. Οταν δεν μπορείς να έχει 12 ισάξιους παίκτες και έχεις ταξίδια και δύσκολα ματς. Οι ξένοι μας δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τους ξένους του Προμηθέα ή των Τρικάλων".

Για τη μικρή παρουσία του Τρις και γενικότερα τις επιλογές των ξένων: "Την ευθύνη για τις επιλογές τις έχει ο προπονητής. Υπάρχουν ατυχίες, συγκυρίες και λάθη. Ένα λάθος όταν γίνεται πρέπει να το διορθώσεις. Αν επιμείνεις κάνεις κακό στην ομάδα. Ο Μπράντον έκανε κακό ματς με την Τενερίφη και σήμερα τον ακολούθησε. Βασιστήκαμε στον ελληνικό κορμό που ξέρει αυτά τα ματς. Είχαμε 18 ασίστ αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες γιατί χάσαμε ελεύθερα σουτ. Μας λείπουν παίκτες. Σήμερα ο Μαργαρίτης ήταν σαν να έπαιζε με τρία χέρια, αλλοίωσε σουτ, πήρε ριμπάουντ. Σταθερά η ομάδα διορθώνεται".
 
Για τη συνέχεια: "Δύσκολα θα έχουμε παίκτες στα δύο ματς με τη Νεπτούνας και το Ρέθυμνο. Ήμασταν κοντά σε έναν παίκτη αλλά η συγκυρία δε μας βοήθησε. Εχουμε δύο ταξίδια και είναι δύσκολο να φέρουμε παίκτη, εκτός κι αν ο Τέλης κάνει τα μαγικά του και φέρει παίκτη”.
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ