25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγγιξε το θαύμα η ΑΕΚ αλλά… ξύπνησε αργά

Η ΑΕΚ "πέταξε" τρία δεκάλεπτα στο Στρασβούργο και παρά την τεράστια αντεπίθεση που εξαπέλυσε στην τελευταία περίοδο, προσπερνώντας κιόλας στο σκορ αν και είχε βρεθεί πίσω με 15 πόντους, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τη Στρασμπούρ με 80-78. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα της ΑΕΚ σε πέντε αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Στρασμπούρ πήρε από την αρχή τον ρυθμό που τη βόλευε και ήταν γρήγορος και με πολλές επιθέσεις. Ο Ζακ Ράιτ ήταν η επιθετική αιχμή του δόρατος και μετά το αναγνωριστικό πρώτο 4λεπτο, με το σκορ στο 8-7 οι Γάλλοι άρχισαν σταδιακά να πατάνε γκάζι. Στο δεκάλεπτο ήταν στο +8, 19-11, ο πλουραλισμός λύσεων ήταν μόνο για τους γηπεδούχους, στο 18' η διαφορά ξεπέρασε τους δέκα πόντους, με το 34-23 και το ημίχρονο έληξε με 39-29 και με την ΑΕΚ σε εμφανώς παθητικό ρόλο. Ο Ράιτ είχε φτάσει του 14 πόντους και αποδεικυνόταν άλυτο πρόβλημα.

Η επιθετική άνοδος και του Λόγκαν στην τρίτη περίοδο επέτρεπε στους γηπεδούχους να συντηρούν χωρίς ιδιαίτερη πίεησ τη διψήφια διαφορά, με την ΑΕΚ να βλέπει σταδιακά και τον Χάρις να συμπαρίσταται στον Λαρεντζάκη, αλλά συνολικά να λείπου λύσεις. Στο 26' η Στρασμπούρ πήγε στο +15, 52-37 με Λόγκαν και Ράιτ να έχουν συνολικά μόλις 5 πόντους λιγότερους απ' όλη την ΑΕΚ (16+16), όμως οι "κιτρινόμαυροι' αφυπνίστηκαν, ο Ξανθόπουλος έδωσε ρυθμό, ο Γκριν και ο Μαυροειδής πόντους, το σκορμειώθηκε μέχρι το 55-47, με σερί 10-3 και το δεκάλεπτο ήταν στο 57-47 για τη Στρασμπούρ.

Η ΑΕΚ χρειαζόταν κάτι...δραστικό και το βρήκε με τέσσερα συνεχόμενα αναπάντητα τρίποντα, τρία  του Ντούσαν Σάκοτα και ένα του Μάικλ Γκριν, που τη έφεραν στο 34' να έχει κάνει μια απίστευτη ανατροπή και με σερί 12-0 σε 2 λεπτά να προηγείται με 66-65!! Η αφύπνιση είχε έρθει για τα καλά, οι "κιτρινόμαυροι' το είχαν πιστέψει και το ματς απέκτησε δραματική μορφή, με το ασταμάτητο δίδυμο να έχει συνδεθεί με το καλάθι των Γάλλων. Στο 76-74 στα 38'' ο Γκριν είχε 1/2 βολές για το 76-75, όμως, ο Λόγκαν στα 24'' με ατομική προσπάθεια έκανε ο 78-75. Αμέσως μετά την επαναφορά, ο Σάκοτα από τα 8,5 μέτρα ισοφάρισε σε 78-78. Ο Ράιτ πήρε την τελευταία επίθεση και... καταστροφή. Γκολ - φάουλ στα 2,7'', εσκεμμένα έξω η βολή και το 80-78 ήταν το τελικό σκορ.

ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ: Ο Ζακ Ράιτ ήταν ο αναμφισβήτητος άνθρωπος του αγώνα. Οχι μόνο καθοδήγησε μαεστρικά σε οργάνωση και σκορ τη Στρασμπούρ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όχι μόνο ήταν ο πρώτος σκόρερ με 26 πόντους, αλλά πέτυχε και το νικητήριο καλάθι με ατομική ενέργεια.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΩΜΩΝ: Τα 2/13 τρίποντα που είχε η ΑΕΚ στη λήξη της τρίτης περιόδου την είχαν βγάλει εκτός αγώνα. Τα 7/9 στην τέταρτη την έφεραν μια ανάσα απότον θρίαμβο, όμως, πλήρωσε το τραγικό ποσοστό σε ένα παιχνίδι που επέλεξε από τη αρχή και άργησε να της βγει.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Σε λίγο περισσότερα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ