28.5 C
Athens
Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025

Γαλλία: Έμεινε «ζωντανή» η Μονακό με ηγετικό Μπλόσομγκεϊμ (pic+vids)

Μεγάλη ματσάρα έγινε στον τρίτο τελικό του Γαλλικού πρωταθλήματος. Η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη νίκησε 81-78 την Παρί και μείωσε σε 2-1 παραμένοντας ζωντανή στην διεκδίκηση του τίτλου 

Για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεχώρισαν οι Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ με 26 πόντους και 10/17 σουτ και Έλι Οκόμπο με double double 17 πόντων και 10 ασίστ. Πολυτιμότεροι παίκτες για την ομάδα του Σπλίτερ ήταν οι Τι Τζέι Σορτς με 20 πόντους και 6 ασίστ και Μίκαελ Γιάντουνεν με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Ναντίρ Ιφί πέτυχε 17 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με την διαφορά στους 12 πόντους. Η Μονακό απάντησε με ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο σε άμυνα και επίθεση. Έκανε double double επιμέρους σκορ 30-15 και επέστρεψε στο παιχνίδι για τα τελευταία δέκα λεπτά του τρίτου τελικού. 

Τα τελευταία λεπτά του ντέρμπι ήταν δραματικά. Οι Μονεγάσκοι είχαν ένα σταθερό προβάδισμα όσο κύλαγε ο χρόνος, όχι μεγαλύτερο των τεσσάρων πόντων όμως και οι Παριζιάνοι είχαν ίσες ελπίδες για την νίκη.

Οι 3 εύστοχες ελεύθερες βολές του Τζόρνταν Λόιντ στα 44'' ήταν καθοριστικές για το τελικό αποτέλεσμα και την πρώτη νίκη της ομάδας του στους τελικούς. Η Μονακό υπερασπίστηκε την έδρα της μέχρι τελικής πτώσης και καλείται να ισοφαρίσει την σειρά στην Σαλ Γκαστόν Μεντεσίν.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ