17.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025

Παπαδιονυσίου:«Το είπαμε και το κάναμε!»

Ο Στάθης Παπαδιονυσίου μετράει πια ακόμα μία άνοδο στην καριέρα του στην Elite League, με το Αιγάλεω αυτή τη φορά απέναντι στη Δάφνη, όπου επικράτησαν στον τέταρτο τελικό (10/5) του πρώτου ομίλου της National League 1 με 73-71 στο «Μιχάλης Μουρούτσος», κλείνοντας τη σειρά των τελικών στο 3-1. 

Ο Έλληνας γκαρντ του Αιγάλεω ήταν για άλλη μια φορά καθοριστικός για την ομάδα του, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους (1 τριπ.).

Ο Στάθης ήταν αυτός που οδήγησε στο σκοράρισμα την ομάδα του στα playoff (αντιμετώπισαν τον ΠΟΚ Έσπερο, 2-1), αλλά και στους τελικούς κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», έχοντας σε 7 αγώνες 24,4 πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι (σύνολο: 171 πόντους).

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο σούτινγκ γκαρντ των «μπλε» αφού ηρέμησε από τους πανηγυρισμούς με τους συμπαίχτες του και τον προπονητή του Δημήτρη Παπαδόπουλο, μοιράστηκε ορισμένες σκέψεις για την εκτός έδρας νίκη -που ήθελαν καιρό- και τους έδωσε την άνοδο. Εν συνεχεία, τοποθετήθηκε για το κίνητρο που έχει ως αθλητής να αγωνίζεται σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Τέλος, περιέγραψε τα συναισθήματα για την άνοδο, αλλά στάθηκε και στο νεαρό της ηλικίας της ομάδας του.

- Συγχαρητήρια Στάθη για την άνοδο στην Elite League, κλείσατε τη σειρά με 3-1 επικρατώντας της Δάφνης με 73-71 στο τέταρτο παιχνίδι των τελικών στο γήπεδό της, το σχόλιο σου για τον αγώνα;

«Είναι αλήθεια… είχαμε πολύ καιρό να κάνουμε μια καλή νίκη εκτός έδρας και τη ψάχναμε. Αυτό είχαμε πει πως αν υπάρχει ένα ματς που πρέπει να κερδίσουμε επιτέλους εκτός έδρας είναι αυτό το παιχνίδι, ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Το είπαμε και το κάναμε, ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Μπήκαμε πολύ καλά, πολύ καλύτερα από το προηγούμενο. Δείξαμε ότι το προηγούμενο παιχνίδι στην έδρα της Δάφνης ήταν πλασματική εικόνα. Η Δάφνη είναι καλή ομάδα αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είχαμε τα ψυχικά αποθέματα. Βάλαμε τις βολές στο τέλος επιτέλους, έβαλα εγώ ένα μεγάλο σουτ, έβαλε και ο Φώτης πολλά μεγάλα σουτ και ήρθε αυτή η νίκη».

- Στάθη είσαι άνθρωπος των ανόδων, μετράς πολλές στην καριέρα σου με πολλές διαφορετικές ομάδες, τώρα άλλη μία με το Αιγάλεω πως θα το σχολίαζες;

«Όσο μεγαλώνω είναι μεγάλο κίνητρο να είμαι σε ομάδες που θέτουν σαν στόχο το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή αυτό μου δίνει ζωή για να παίζω μπάσκετ. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να παίζεις και να έχεις ένα στόχο. Δηλαδή τώρα το να συμμετέχεις απλά για να περνάει η ώρα δεν με αντιπροσωπεύει. Από το καλοκαίρι βρεθήκαμε όλοι και είπαμε ότι θέλουμε να ανέβουμε».

- Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα σου αμέσως μετά τη λήξη και όταν συνειδητοποίησες ότι έχετε πάρει την άνοδο;

«Ανακούφιση πρώτα απ’ όλα και μετά δικαίωση για την επιλογή τη δική μου να έρθω το καλοκαίρι, αλλά και για όλα αυτά παιδιά, που οι περισσότεροι είναι μικροί σε ηλικία. Αν εξαιρέσεις εμένα και τον Φώτη, ακόμα και ο Ζαραϊδώνης που είναι πιο έμπειρος, ακόμα και αυτός είναι σχετικά μικρός. Μία ομάδα με τόσο μικρό μέσο όρο ηλικίας είναι πολύ μεγάλο πράγμα να παίρνει πρωτάθλημα. Επίσης, κάτι ακόμα είναι μεγάλο για αυτά τα παιδιά, καθώς έρχεται η επόμενη μέρα σιγά-σιγά στο ελληνικό μπάσκετ… Α2, κάποιοι έχουν και την προοπτική να βοηθήσουν και ομάδες της Basket League… είναι πολύ μεγάλο πράγμα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ