20.5 C
Athens
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025

Ναβάρο: «Αυτή την ατμόσφαιρα δεν την συναντάς εύκολα στην Ευρώπη, υποφέραμε και αντέξαμε»

Η Ουνικάχα Μάλαγα δεν λύγισε από την "καυτή" Sunnel Arena επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί και παίρνοντας την πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ Betsson με 71-65 για τον τελικό της Κυριακής (20:00), όπου θα συναντήσει την Γαλατασαράι.

Ο Ιμπόν Ναβάρο, ο προπονητής της Ουνικάχα Μάλαγα, μετά την λήξη του αγώνα και αφού έπεσαν οι παλμοί των πρωταγωνιστών, τοποθετήθηκε για την προετοιμασία που έκανε η ομάδα του για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ αλλά... και τον κόσμο της. Επιπρόσθετα, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε το παιχνίδι.

«Την παραμονή του αγώνα είδαμε τα 12 πρώτα λεπτά από το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ναντέρ με τη φωνή στο... τέρμα. Γιατί θέλαμε να ξέρουμε τι θα συναντήσουμε εδώ. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και τον κόουτς Σάκοτα για την σπουδαία σεζόν. Και αυτή την ατμόσφαιρα δεν την συναντάς εύκολα στην Ευρώπη. Σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Τρομερά υποστηρικτικοί στην ομάδα τους».

 «Ήμασταν πολύ κακοί στα τρίποντα με χαμηλό ποσοστό. Βρήκαμε την ενέργεια στο τέλος για να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Πήραμε ρίσκο στην άμυνά μας για να περιορίσουμε τον Χαμπ και τον Χέιλ και αφήσαμε τον Γκόλντεν να σκοράρει κάποιους πόντους. Δεν είναι το 1/0 τρίποντα που είχαν, είναι τα 10 σουτ που πήραν, όχι ότι τα έχασαν, αυτό ήταν το στοιχείο της άμυνάς μας».

«Στην τρίτη περίοδο είχαν την ενέργεια από τον κόσμο, έπαιξαν πολύ επιθετικά στην άμυνα και εκεί μας έβαλαν 24 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Έχουμε μπει ξανά σε αυτές τις καταστάσεις, έχουμε υποφέρει και αντέξαμε. Ξέρουμε πως να αντιδράμε σε δύσκολες καταστάσεις. Είδαμε τι έγινε στα τελευταία τρία λεπτά με τον Τάισον Κάρτερ. Όλοι περίμεναν ότι θα μπει να πάρει το παιχνίδι και έκανε τέσσερα κλεψίματα. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη στο αμυντικό πλάνο, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες νίκης».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ