17 C
Athens
Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025

Μπακς: Τι δήλωσαν για τον Λίλαρντ ο Αντετοκούνμπο και ο Ρίβερς (vids)

O Ντέιμιαν Λίλαρντ τραυματίστηκε, όπως όλα δείχνουν σοβαρά, στον τέταρτο αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Ιντιάνα Πέισερς για τον πρώτο γύρο των φετινών playoffs του ΝΒΑ.

Ο 34χρονος γκαρντ αποχώρησε πρόωρα από το παρκέ, με πρόβλημα στο αριστερό πόδι, με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των «ελαφιών» να κάνουν λόγο για ρήξη αχίλλειου τένοντα. Θα υποβληθεί, βέβαια, σε συμπληρωματικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί η κατάστασή του.

«Θα κάνει εξετάσεις αύριο. Προφανώς, είναι χαμηλά στο πόδι και για να είμαι ειλικρινής δεν είναι πολύ ενθαρρυντικό. Το κατάλαβα αμέσως. Ένιωσα άσχημα για εκείνον. Προσπάθησε να επιστρέψει για την ομάδα κι ένιωσα άσχημα για εκείνον», ανέφερε σχετικά ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, από την πλευρά του, ανέφερε: «Βλέπεις τον συμπαίκτη σου κάτω και η πρώτη σου σκέψη είναι "έλα σήκω πάνω, σήκω πάνω". Ήταν κάποια ώρα κάτω, δεν μπορούσε να σηκωθεί και μετά σκέφτεσαι "εντάξει, ας δούμε".

Ο γυμναστής πηγαίνει εκεί. Ο φυσιοθεραπευτής πηγαίνει εκεί. Ελέγχουν τι είναι, αλλά τη στιγμή που βλέπεις έναν παίκτη να μη σηκώνεται και να μην μπορεί να περπατήσει μόνος του καταλαβαίνεις ότι είναι σοβαρό. Ειδικά για κάποιον όπως ο Ντέιμ, που είναι αγωνιστής. Θέλει να παίξει στα μεγάλα παιχνίδια. Θέλει να βοηθήσει την ομάδα να νικήσει.

Όταν βλέπεις έναν τέτοιον παίκτη να μην μπορεί να περπατήσει μόνος του ξέρεις ότι ίσως είναι σοβαρό και μετά ελπίζεις για το καλύτερο δυνατό σενάριο. Για την ώρα, απλώς ελπίζουμε το καλύτερο σενάριο για εκείνον, για την υγεία του. Είναι δύσκολο.

Προφανώς, βλέποντας οποιονδήποτε να περνάει κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Δεν θέλεις κανένας να τραυματίζεται και δεν ξέρεις πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός. Απλώς εύχεσαι για το καλύτερο δυνατό σενάριο, αλλά και πάλι δεν έχει σημασία εάν είναι ο συμπαίκτης σου ή ο αντίπαλός σου, δεν θέλεις να βλέπεις κάποιον να χτυπάει επειδή νομίζω ότι περνάμε τόσο χρόνο και καταβάλλουμε τόση προσπάθεια στις δουλειές μας και προσπαθούμε να είμαστε υγιείς και να βοηθάμε την ομάδα μας.

Δεν θέλεις να πέφτεις κάτω, επειδή δεν ξέρεις πόσο θα επηρεάσει την καριέρα σου, αλλά την ίδια στιγμή τώρα μιλάω για το συμπαίκτη μου, Ντέιμ. Έχω δει τα τελευταία δύο χρόνια που είμαστε συμπαίκτες τα πράγματα που έχει περάσει εντός κι εκτός παρκέ. Όπως είπα πριν, έχω τόσο μεγάλο σεβασμό για εκείνον. Πολλοί δεν βλέπουν τι είχε να αντιμετωπίσει ο Ντέιμ, αλλά είμαι δίπλα του καθημερινά και είναι δύσκολο.

Είναι δύσκολο να είσαι σε αυτή τη θέση, αλλά είναι ένας από τους πιο δυνατούς, πνευματικά πιο δυνατούς, που έχω συνυπάρξει και για αυτό είναι αυτός που είναι και νομίζω ότι θα ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά του. Όλοι θα είναι εκεί για εκείνον. Όποιο κι αν είναι το εμπόδιο, θα το ξεπεράσει και θα τον βοηθήσουμε να το ξεπεράσει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ