Οι Νιου Γιορκ Νικς επανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας, κερδίζοντας με 118-116 τους Ντιτρόιτ Πίστονς μες στη «Little Caesars Arena».
Οι Νεοϋορκέζοι απάντησαν με μπρέικ στα «πιστόνια», στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους, κι έκαναν το 2-1 στη σειρά στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των φετινών playoffs του ΝΒΑ. Το επόμενο ματς θα γίνει επίσης στο Ντιτρόιτ, πριν η σειρά μεταφερθεί και πάλι στο «μεγάλο μήλο».
Ο Τζέιλεν Μπράνσον (30π., εφτά ριμπάουντ, εννέα ασίστ) με μία ελεύθερη βολή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τον Τζέιλεν Ντούρεν (16π., οκτώ ριμπάουντ) να κάνει εν συνεχεία λάθος και να χάνει την μπάλα.
Ο Καρλ Άντονι Τάουνς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των νικητών με 31π., συν οκτώ ριμπάουντ, ο Ο Τζι Ανουνόμπι είχε 22π., ο Μάικαλ Μπρίτζες 20π. και εφτά ριμπάουντ και ο Τζος Χαρτ 6π., έντεκα ριμπάουντ και εννέα ασίστ.
Από 24π. έβαλαν οι Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζ. και Κέιντ Κάνινγκχαμ, με το δεύτερο να έχει και εφτά ριμπάουντ και έντεκα ασίστ, για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντένις Σρέντερ συνείσφερε άλλους 18π. και πέντε ριμπάουντ και ο Μαλίκ Μπίσλεϊ περιορίστηκε στους 12π. με 4/14 σουτ εντός παιδιάς.