20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκεί νικάς μόνο μέσω άμυνας

Ιδιαίτερα σημαντικός για τον Παναθηναϊκό Superfoods είναι ο αποψινός αγώνας στην έδρα της Μπασκόνια.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν άτυχη στην κλήρωση, καθώς το πρόγραμμα του ξεκινήματος έμελλε να είναι πάρα πολύ δύσκολο με επικίνδυνες εξόδους, αλλά και δύσκολα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Παρ’ όλα αυτά με νίκη στη Βιτόρια το πρόσημο θα είναι θετικό, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Τα δύο πρώτα φετινά παιχνίδια των «πράσινων» μακριά από το ΟΑΚΑ ήταν αποκαρδιωτικά. Κυρίως αυτό στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα, αλλά κι εκείνο με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Πάντως είναι ακόμη πολύ νωρίς ούτως ώστε να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ότι το ρεκόρ των Βάσκων ξεγελάει. Μπορεί να έχουν 0-4 μέχρι σήμερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκας.

Οδηγός για το «τριφύλλι» πρέπει να αποτελέσει το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα». Τότε, το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένο κι έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας τελικά 73-62 και μετά από χαλάρωση στο φινάλε. Τι έκαναν σ’ εκείνη την αναμέτρηση οι νταμπλούχοι; Κέρδισαν μέσω της άμυνας. Το σκορ στο 10’ ήταν 6-24, ενώ μία ομάδα όπως η Μπασκόνια με τρομερή ικανότητα στα σουτ τριών πόντων, υποχρεώθηκε να σουτάρει μόλις 4/24.

Όποιος περιμένει εύκολη νίκη πάντως σε μία τόσο δύσκολη έδρα και με το ματς να έχει χαρακτήρα τελικού κυρίως για την Μπασκόνια, κάνει μεγάλο λάθος. Εύκολο θα γίνει μόνο αν ο Παναθηναϊκός κάνει τέλειο παιχνίδι. Αλλά αυτό μοιάζει δύσκολο την παρούσα χρονική στιγμή. Παραδοσιακά, το συγκεκριμένο γήπεδο έχει... κατηφόρα αν αφήσεις τους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό. Μπορούν να σε... σκοτώσουν πριν καλά-καλά το καταλάβεις. Αυτά τα γνωρίζει καλά ο Πασκουάλ και είναι δεδομένο ότι δεν θα δώσει εντολές για να τρέξουν οι παίκτες του.

Εφόσον ο νικητής κριθεί γύρω στους 75 πόντους τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι το φαβορί. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Τέλος, σημαντική συνθήκη είναι και η παρουσία του Πέδρο Μαρτίνεθ στον πάγκο της Μπασκόνια. Ο Πάμπλο Πριτζιόνι πήδηξε νωρίς από το καράβι που έμοιαζε έτοιμο να φτάσει στον πάτο και είναι δεδομένη η καλύτερη ψυχολογία που θα έχουν οι παίκτες της Μπασκόνια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Το θέμα για την ελληνική ομάδα όμως θα είναι να μην αποτελέσει εκείνη το... σωσίβιο των αντιπάλων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ