21.2 C
Athens
Πέμπτη, 13 Μαρτίου, 2025

Οικονόμου: «Όλα πλέον είναι καλά και μπήκα σε μια διαφορετική φιλοσοφία»

Ο Νίκος Οικονόμου συγκίνησε με όσα ανέφερε στον αέρα του EOK Web Radio στο πλαίσιο της αναμέτρησης του Ερμή Σχηματαρίου με τη Δόξα Λευκάδας, μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας του και το πώς αυτή τον βοήθησε να αλλάξει σκέψη και προσέγγιση στη ζωή του, στέλνοντας πολλά μηνύματα για όσα έχουν σημασία στη ζωή μας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το πώς βίωσε την περίοδο της μεταγραφικής περιόδου που κράτησε αρκετά και είχε πολλές αλλαγές: «Είχα δικά μου θέματα υγείας στα οποία έδωσα πολύ μεγαλύτερη σημασία. Εκείνη την περίοδο είχα αυτά τα θέματα, ταυτόχρονα το θέμα υγείας που αντιμετώπισα στη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και τις αλλαγές στην ομάδα. Αυτά συμβαίνουν. Απ’ τη στιγμή που δίνεται το δικαίωμα σε κάποια παιδιά να φύγουν μέχρι τα Χριστούγεννα και στις αλλαγές των ξένων, είναι πολύ δύσκολο να ξαναφέρεις την ομάδα σε μια κατάσταση όπως πριν. Όπως έχω πει, ο καλός ο καπετάνιος στις φουρτούνες φαίνεται. Αφού ξεπέρασα τη δική μου “φουρτούνα” με επιτυχία, έτσι πιστεύω να ξεπεράσω και τη “φουρτούνα” αυτού του πρωταθλήματος».

Για το πώς είναι να βάζει σε δεύτερη μοίρα το μπάσκετ που το αγαπάει τόσο πολύ: «Πιο πολύ απ’ όλα αγαπάω την οικογένειά μου. Πιο πολύ πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας. Εγώ νοιάζομαι πάρα πολύ για τα πάντα. Είναι έτσι δομημένος ο Ερμής που περνάει το 90% από εμένα, σε όλα τα κομμάτια, αλλά εκείνη τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι χτυπάει μια μεγάλη καμπάνα και σκέφτεσαι “ωραία είναι να νοιαζόμαστε για τα πάντα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να νοιαστείς και για τον εαυτό σου”. Αυτό μου συνέβη, όπως έχει συμβεί και σε άλλους ανθρώπους. Έβαλα σε μια τάξη και ιεραρχία κάποια πράγματα και είπα ότι πρέπει να προσέξω περισσότερο εμένα. Το πρόγραμμα ήταν εξαντλητικό και για τον Ερμή και για την προσθήκη δύο νέων ομάδων της Χαλκίδας, την ΑΓΕΧ και την ΑΓΕΧ 2024. Ανέβηκε πάρα πολύ ο φόρτος εργασίας για ‘μένα και όλα τα πράγματά γύρω από μια ομάδα που πρέπει να “τρέξω”. Εγώ ήμουν απ’ τους τυχερός που άντεξα το πρόβλημα και ευελπιστώ να μη μου ξαναέρθει, οπότε πρέπει να προσέξω παραπάνω. Ουσιαστικά άλλαξα όλο το πρόγραμμα και έδωσα μεγαλύτερη αγάπη και φροντίδα στον εαυτό μου».

Για το πώς βιώνει την κατάσταση αφού πλέον ξεπέρασε τις προσωπικές περιπέτειες: «Το σημαντικό είναι πως όλα είναι καλά και μπήκαν σε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Πραγματικά όταν χαλαρώνεις και βάζεις προτεραιότητα κάποια άλλα πράγματα, το απολαμβάνεις καλύτερα και έχεις και αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο η νίκη και η ήττα, είναι πώς αντιμετωπίζεις κάποια πράγματα στη ζωή. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, όπως και τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά δεν πρέπει να εξαρτάται η ζωή μου από το αν θα κερδίσω ή αν θα χάσω. Το είδα τελείως διαφορετικά. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, αυτό λέω σε όλους. Δεν κάνουμε κάτι το σπουδαίο. Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε σε έναν χώρο τον οποίον τον αγαπάμε. Αυτός ο χώρος μού έχει προσφέρει τα πάντα, μού έχει εξασφαλίσει πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου, τον σέβομαι απίστευτα και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτόν, αλλά είναι ένα παιχνίδι. Αν σταματήσουμε να απολαμβάνουμε αυτό, σταματάει και όλη χαρά του παιχνιδιού. Οπότε όλα με μέτρο».

Για το αν τον έχει κάνει πιο δυνατό όλη αυτή η δυσκολία που πέρασε: «Είναι τελείως διαφορετικό να κάνεις αθλητισμό, τελείως διαφορετικό να κάνεις πρωταθλητισμό. Για να αντέξεις σαν αθλητής και σαν άνθρωπος αυτά που έχω περάσει εγώ, πρέπει να είσαι δυνατός. Δε σημαίνει ότι αυτό που έτυχε σε κάνει ακόμα πιο δυνατό, πρέπει να είσαι δυνατός. Έτσι κι αλλιώς αυτό το έχω ζήσει στο πετσί μου για να αντέχω όλη αυτήν την τρομερή πίεση. Απλώς λες ότι δεν είναι μόνο το μπάσκετ, είναι και κάποια άλλα πράγματα στη ζωή σου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ