11.6 C
Athens
Δευτέρα, 3 Μαρτίου, 2025

Μαρούσι-Παναθηναϊκός 95-102: Ο Ναν… κέρδισε τον ασύλληπτο Κιν (vids)

Ο Παναθηναϊκός, που παρατάχθηκε με 10 παίκτες στο Κλειστό του Αγίου Θωμά, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ απέναντι στο Μαρούσι, αλλά, με τον Ναν να κάνει τα... συνηθισμένα του στο φινάλε, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 102-95. Στο 19-0 το ρεκόρ των «πρασίνων» πλέον, ενώ η ομάδα των βορείων προαστίων παρέμεινε στην τελευταία θέση με 5 νίκες σε 19 αγώνες.

 

Τρομερό το ξεκίνημα των γηπεδούχων στον αγώνα, που εκμεταλλεύτηκαν τη soft άμυνα των «πρασίνων» και προηγήθηκαν με 26-9 στο πρώτο εξάλεπτο, μετρώντας, παράλληλα, 10/13 σουτ! Σε αυτό το διάστημα ο Κιν και ο Ρέινολντς έκαναν τη διαφορά (11 και 6 πόντοι αντίστοιχα) για τους «κίτρινους», με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να ρίξει τη διαφορά στους 12 στο φινάλε του δεκαλέπτου (32-20)

Με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει κατακόρυφα τον ρυθμό του και τον Καλαϊτζάκη να κάνει... ό,τι θέλει σε άμυνα και επίθεση (11 πόντοι, 4/4 σουτ, 3/3 τρίποντα, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο), το «τριφύλλι» βρήκε την απάντησή του, αφού με ένα επί μέρους σκορ 2-12 έφτασε σε απόσταση διπόντου από το Μαρούσι (34-32), ενώ αργότερα ισοφάρισε με lay-up του πολύ θετικού Μωραΐτη (40-40). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν μια υπέρ τους διαφορά μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ωστόσο με τρίποντο του Ερνανγκόμεθ στη λήξη του ημιχρόνου το σύνολο του Εργκίν Αταμάν πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια (52-54).

O χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμεινε και στην 3η περίοδο. Ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά στο +5 (54-59), ωστόσο το Μαρούσι, μέσω της καλής του άμυνας, κατάφερε να επανακτήσει το προβάδισμα μέσα στο επόμενο τρίλεπτο (62-61). Η «πράσινη» απάντηση ήταν άμεση με σερί 0-5, όμως και πάλι οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να κάνουν το δικό τους σερί (11-0) και να προηγηθούν με 73-66, κλείνοντας και αυτό το δεκάλεπτο με τρίποντο του Ερνανγκόμεθ (73-69).

Σλούκας και Μήτογλου ήταν οι μοναδικοί δύο παίκτες που σκόραραν για τον Παναθηναϊκό μέχρι τα μισά της 4ης περιόδου, προσπαθώντας ουσιαστικά... μόνοι τους να ξαναδώσουν «κεφάλι» στο σκορ στην ομάδα τους. Το πρώτο βήμα έγινε με την ισοφάριση σε 81-81, με τους δύο διεθνείς να έχουν βάλει και τους 12 «πράσινους» πόντους, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν δράση και οι Ναν-Οσμάν για το 89-92. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Κιν, ο οποίος με τρίποντο ισοφάρισε σε 92-92, αλλά η μαχητικότητα του Μήτογλου έφερε το «τριφύλλι» στο +4 (92-96), με 1:21' να απομένει για το φινάλε. Και εκεί ήταν η στιγμή που «μίλησε» ο... μέτριος για 39' Κέντρικ Ναν, ο οποίος πήρε τη «σκυτάλη» στο τελευταίο λεπτό και «υπέγραψε» μια πολύ δύσκολη νίκη για την ομάδα του με 102-95.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε 5 παίκτες με διψήιο αριθμό πόντων, έναντι τεσσάρων του Αμαρουσίου, ωστόσο το «τριφύλλι» μέτρησε 130 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και οι γηπεδούχοι 91.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ