16.8 C
Athens
Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2025

Αντετοκούνμπο για Ντόντσιτς: «Νόμιζα πως ήταν fake news, είναι τρελό!»

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στην ανταλλαγή των Λούκα Ντόντσιτς και Άντονι Ντέιβις, χαρακτηρίζοντάς την «τρελή».

Ο Σλοβένος θα συνεχίσει την καριέρα του στους Λος Άντζελες Λέικερς, με τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ να μετακομίζει στους Ντάλας Μάβερικς. Ο «Greek Freak» παραδέχθηκε πως στο άκουσμα της είδησης δεν την πίστεψε, αλλά από την άλλη πρόσθεσε πως έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις/οργανισμοί στο ΝΒΑ.

Θυμηθείτε, εδώ, την αρχική αντίδρασή του όταν έμαθε για την ανταλλαγή.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Στην αρχή νόμιζα πως ήταν fake news. Είναι τρελό! Όμως, αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Είναι μπίζνες, πρέπει να καταλάβεις πως κανένας δεν είναι ασφαλής.

Εάν ένας παίκτης που έχει επιλεγεί πέντε φορές στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ, που είναι 25 ετών και επτά μήνες πριν έφθασε στους τελικούς και ήταν πρώτος σκόρερ γίνεται ανταλλαγή, κανένας δεν είναι ασφαλής.

Μιλάμε για έναν παίκτη που ήταν δεύτερος ή τρίτος σε ψήφους για MVP, που έβαλε 70… κάτι πόντους σε έναν αγώνα, που έκανε triple double σε αγώνα που είχε 60 πόντους, που ξέρει να παίζει το μπάσκετ... Μπορώ να πω κι άλλα, αλλά δεν χρειάζεται, όλοι ξέρουν πόσο καλός είναι ο Λούκα, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη λίγκα.

Σε αυτό το πρωτάθλημα, αξιολογείσαι καθημερινά και δεν μπορείς να θεωρήσεις τίποτα δεδομένο. Ούτε πως θα είσαι all star ούτε πως θα είσαι βασικός ούτε πως θα παίζεις και θα εκπροσωπείς την οικογένειά σου. Για αυτό κάθε παιχνίδι που παίζω στο ΝΒΑ το απολαμβάνω και προσπαθώ να το ευχαριστιέμαι.

Όμως, καταλαβαίνω την μπίζνες του μπάσκετ, πως κάποιες φορές οι οργανισμοί πρέπει να κάνουν τις καλύτερες κινήσεις που εκείνες κρίνουν για να ενισχύσουν τις πιθανότητές τους για επιτυχίες και τίτλους.

Το ίδιο, όμως, πρέπει να ισχύει και για τους παίκτες, όταν ένας παίκτης θεωρεί πως πρέπει να πάει σε άλλη ομάδα για να έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε τότε να τον σταυρώνουμε και να λέμε πως δεν είναι πιστός ή πως απογοήτευσε τους πάντες. Η ιστορία έχει διδάξει πως πρέπει να κάνεις το καλύτερο για εσένα και για την οικογένειά σου και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να κερδίσεις».

Eν συνεχεία, είπε αστειευόμενος: «Ας πω και κάτι αστείο, επειδή μίλησα πολύ σοβαρά. Τώρα, που ένας Ευρωπαίος θα είναι -πιστεύω- το πρόσωπο των Λέικερς, είναι κάτι καινούριο για την Ευρώπη, δεν είχε συμβεί πριν. Είχαμε τον Πάου Γκασόλ, προφανώς ήταν σπουδαίος παίκτης. Τώρα, απλά το αγαπώ, ξέρετε τι θέλω;

Θέλω το Λούκα στους Λέικερς, το Γιόκιτς στους Νικς, θέλω όλους τους Ευρωπαίος να πάνε σε όλες τις μεγάλες αγορές για να δούμε κάτι απίστευτο, αυτό είναι που θέλω, αυτό είναι το όνειρό μου. Εύχομαι και στις δύο ομάδες την καλύτερη τύχη, εύχομαι και στους πέντε παίκτες (που έγιναν ανταλλαγή) την καλύτερη τύχη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ