23.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Κολοσσός όνομα και πράγμα!

Ο Κολοσσός στάθηκε στο ύψος του και αρχίζει να δημιουργεί πελατειακές σχέσεις με την ΑΕΚ! Με πρωταγωνιστή τον Μάλκολμ Γκρίφιν κέρδισε, όπως και πέρυσι, με 82-78, βυθίζοντας σε κρίση την Ένωση, που και πάλι ήταν πολύ κακή και στις δύο πλευρές του παρκέ. Την ΑΕΚ κοουτσάρισε ο Θανάσης Παπαχατζής, καθώς ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στη μέση, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, κυρίως λόγω του ότι η ΑΕΚ ήταν εύστοχη από την περιφέρεια και κάλυπτε έτσι τις αμυντικές αδυναμίες της. Ο Κολοσσός παίζοντας έξυπνα χτύπησε μέσα στη ρακέτα, όπου η Ένωση έχει μεγάλο πρόβλημα, και με τον Ράιτ, αλλά και τα επιθετικά ριμπάουντ έκανε ζημιά. Ο Γκρίφιν από την περιφέρεια ήταν συνεπής, όμως από την άλλη μεριά ο Μαυροειδής έδινε επιθετικές λύσεις στην ΑΕΚ μέσα στο καλάθι, ενώ ο Μπάρλοου ήταν "ζεστός" και με 4/5 τρίποντα στο πρώτο εικοσάλεπτο πρωταγωνιστούσε.

O Κολοσσός προηγήθηκε με 28-22 στο 12', αλλά η ΑΕΚ με καλή άμυνα έτρεξε ένα σερί 10-0 μέχρι το 16', πέρασε μπροστά με 32-28, ενώ το ημίχρονο την βρήκε προηγούμενη με 44-43 χάρη σε ένα buzzer beater τρίποντο του Μάνι Χάρις, που ήταν και η μοναδική καλή ενέργειά του σε όλο το παιχνίδι.

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό άλλαξε, καθώς η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο ήταν ο Κολοσσός. Οι Γκρίφιν και Πρόστραν έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στην πελαγωμένη άμυνα της ΑΕΚ, που ήταν ωσεί παρούσα και στην επίθεση, αφού δεν μπορούσε να απειλήσει μέσα από το καλάθι επιμένοντας να σουτάρει τρίποντα, που αυτή τη φορά δεν έμπαιναν. Κατόπιν τούτων στο 25' το σκορ ήταν 58-46 και στο 27' έγινε 61-49 με τον Κολοσσό να κυριαρχεί απόλυτα και τον Άρη Λυκογιάννη να βρίσκει την ευκαιρία να δώσει ανάσες στους Γκρίφιν και Πρόστραν.

Αυτό βοήθησε την ΑΕΚ να συγκρατήσει το σκορ και σιγά σιγά να μειώσει τη διαφορά, βελτιώνοντας κάπως την άμυνά της και με τον Ελονού να δίνει κάποιες επιθετικές λύσεις. Όμως η επιμονή της Ένωσης να σουτάρει τρίποντα αποδείχθηκε καταστροφική, γιατί τα σουτ αυτά ήταν άστοχα και επέτρεψαν στον Κολοσσό να διατηρήσει την ψυχραιμία του και την πρωτοπορία στο σκορ. Η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 6 πόντους, παρά τις προσπάθειες του Γκριν και του Σάκοτα προς το τέλος, έτσι ο Κολοσσός έφτασε πανάξια στην πολύ μεγάλη νίκη.

Ο... ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Ο Μάλκολμ Γκρίφιν, χωρίς αμφιβολία. Ήταν αυτός που έβαλε στα καλάθια την ΑΕΚ, ειδικά στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν ο Κολοσσός πήρε διψήφια διαφορά και επί της ουσίας την κράτησε ως το τέλος. Ο Γκρίφιν σκόραρε 22 πόντους κι έκανε κι ένα κρίσιμο κλέψιμο ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος, διασφαλίζοντας επί της ουσίας τη νίκη της ομάδας του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Κολοσσός σούταρε 40 δίποντα και μόλις 15 τρίποντα, αντίθετα η ΑΕΚ σούταρε 24 δίποντα και 26 τρίποντα. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την προσέγγιση που έκαναν οι ομάδες στο παιχνίδι και το αποτέλεσμα φανερώνει ποια προσέγγιση ήταν η σωστή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ