14.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025

Κωνσταντινίδου: «Το All-Star έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, ο κόσμος αρχίζει και συζητάει για το Ευρωμπάσκετ 2025»

Η υπεύθυνη του μπάσκετ γυναικών της ΕΟΚ και πρέσβειρα του Ευρωμπάσκετ 2025, Άννυ Κωνσταντινίδου, «φιλοξενήθηκε» στο EOK WebRadio και μίλησε για τον θεσμό του All-Star Game Γυναικών που αναβίωσε μετά από 13 χρόνια, μοιράστηκε τα όσα συνέβησαν την Κυριακή (29/12) στο ΔΑΚ Γλυφάδας και θυμήθηκε την πρώτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το 1995.

Αναλυτικά είπε:

Για το πώς ένιωσε βλέποντας διαφορετικές γενιές να ενώνονται: «Συγκίνηση και χαρά. Ήταν διαφορετικές γενιές, βλέπαμε τις παλιές, τις νυν και τα κορίτσια που πιστεύουμε πως θα λάμψουν στο μέλλον. Ήταν μια γιορτή και κάτι που το αξίζει το μπάσκετ γυναικών».

Για την επιστροφή του All-Star Game έπειτα από 13 χρόνια: «Τα 13 χρόνια ήταν πάρα πολύς καιρός. Το πρώτο ήταν το 1995 στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Το All-Star έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και το μυαλό μου, γιατί πραγματικά πιστεύω πως είναι κάτι που αξίζουν οι γυναίκες. Έχουν να προσφέρουν και θέαμα, αλλά πρωτίστως είναι μια ευκαιρία να μαθαίνουν και τα πιο νεαρά παιδιά ότι το μπάσκετ γυναικών υπήρχε και υπήρχαν κοπέλες, κυρίες, που έβαλαν το “λιθαράκι” τους ώστε τα νέα παιδιά να ασχολούνται με το μπάσκετ».

Για το πρώτο All-Star Game, το 1995: «Ήταν μια ιδέα που είχα τότε, γιατί δεν είχε γίνει ποτέ. Μαζί με τον συγχωρεμένο Βασίλη Σοκόπουλο που του ανέφερα την ιδέα και του ζήτησα να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο και αυτός το δέχθηκε. Μαζί με τον άντρα μου “τρέξαμε” πολύ για να γίνει αυτή η διοργάνωση τότε. Είχα ζητήσει και απ’ τον διαιτητή Κώστα Ρήγα να μας τιμήσει και να το διαιτητεύσει».

Για το αν ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει ο θεσμός: «Το ότι έχουμε αναλάβει τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2025 βοήθησε στο να γίνει τη συγκεκριμένη περίοδο και στιγμή. Θεωρώ ότι η απήχηση που είχε είναι κάτι που πλέον έχουμε δεσμευτεί ότι ο κόσμος το “αγκάλιασε”, οι αθλήτριες το “αγκάλιασαν”. Έβλεπα και τις αθλήτριες που παίζουν τώρα να χαίρονται πολύ, δεν το συζητάμε καν για τις “παλιές”. Είναι κάτι στο οποίο η χαρά ήταν πολύ μεγάλη. Παρ’ όλο που ήταν μέρες γιορτινές και μέρα που ήταν ανοιχτή η αγορά, το γήπεδο γέμισε και αυτό είναι ένα καλό σημάδι γι’ αυτήν τη γιορτή».

Για το τι συζητούσε μαζί με τις παλιές παίκτριες: «Σε κάποια φάση τόλμησε κάποια, νομίζω η Βιβή Διαβολεμένου, να αθροίζει τις ηλικίες μας. Οπότε μετά την πέμπτη πρόσθεση της είπαμε να σταματήσει. Το κέφι, όμως, ήταν εκεί. Μπορεί η ηλικία να είναι οποιαδήποτε, αλλά το… παιδί και η αθλήτρια μέσα μας υπάρχουν ακόμη. Η κάθε μία απ’ αυτές αγαπάει το μπάσκετ, έδωσαν πολλά απ’ τη ζωή τους γι’ αυτό και ήταν χαρά που τις είδαμε όλες εκεί».

Για τη μεγαλύτερη προβολή στο μπάσκετ γυναικών: «Σίγουρα ζούμε μια άλλη εποχή με τότε, πολύ διαφορετική. Τώρα, καταρχάς, η εικόνα και η πληροφόρηση γίνεται σχεδόν αμέσως μέσα από τα social media, οπότε αυτό σίγουρα βοηθάει στο να μπει το μπάσκετ γυναικών στα σπίτια και στο… χέρι των νέων παιδιών που έχουν το κινητό τους. Πραγματικά θα βοηθηθεί το μπάσκετ γυναικών και όχι μόνο.

Παλιά στις ειδήσεις και τις εφημερίδες ήταν τα σπορ των ανδρών που βρισκόντουσαν στις πρώτες ειδήσεις, τώρα βλέπουμε ότι η εικόνα και οι δημοσιεύσεις είναι μεγαλύτερες στο μπάσκετ γυναικών. Αυτό είναι ένα ερέθισμα το οποίο είναι απερίγραπτο. Είναι κάτι που δεν υπήρχε στη δική μου εποχή, με τις επιτυχίες του Σπόρτιγκ σιγά-σιγά μπήκαμε στην τηλεόραση».

Για το ότι ο κόσμος αρχίζει και βάζει στο μυαλό του το Ευρωμπάσκετ 2025: «Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και είναι και ένα στοίχημα για την Ομοσπονδία. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι το Ευρωμπάσκετ Γυναικών στο οποίο θα έρθουν κι άλλες χώρες που είναι δυνάμεις στην Ευρώπη. Θέλουμε ο κόσμος να καταλαβαίνει και να γνωρίζει σιγά-σιγά το τι σημαίνει αυτό. Εμείς θέλουμε τη στήριξη του κόσμου στη διοργάνωση πρωτίστως και φυσικά στην Εθνική μας ομάδα.

Η Φιόνα η μασκότ μας είναι πάρα πολύ ευχάριστη και φιλική. Παίζει και θα παίξει κι αυτή τον ρόλο της. Στους μήνες αυτούς που μάς έχουν μείνει θα γίνουν κι άλλες δράσεις απ’ την ΕΟΚ, ούτως ώστε ακόμα περισσότερος κόσμος να μάθει για τη διοργάνωση και να τους φέρουμε κοντά μας. Να φέρουμε παιδιά στο γήπεδο, γιατί αυτά είναι το μέλλον. Δε θέλουμε να σταματήσουμε στο Ευρωμπάσκετ, αλλά να υπάρχει μια συνέχεια και μετά τη διοργάνωση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ