19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι εκπλήξεις “ζεσταίνουν” την Ευρωλίγκα

Μπαίνοντας μόλις στην 4η αγωνιστική (απόψε και αύριο) και με τη διεξαγωγή της πρώτης "διαβολοβδομάδας" η Ευρωλίγκα έχει αρχίσει ήδη να ζεσταίνεται για τα καλά με τις πρώτες εκπλήξεις αλλά και μεγάλα παιχνίδια να βρίσκονται προ των πυλών με τις ομάδες να τα αντιμετωπίζουν με εντελώς διαφορετικά κριτήρια ανάλογα με την (μικρή ακόμα) πορεία τους μέχρι τώρα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε για παράδειγμα λίγο πριν ταξιδέψει για την Αθήνα και τη συνάντηση με τον Παναθηναϊκό (σε ένα ακόμα σίκουελ της επιστροφής του Ζότς στο δεύτερο σπίτι του το ΟΑΚΑ) μετά από μια διπλή ταλαιπωρία εκτός έδρας με ήττα στη Μάλαγα και νίκη στην παράταση στο Μιλάνο, είχε μια μεστή εμφάνιση στον "εμφύλιο" κόντρα στην Εφές Αναντολού, την οποία και νίκησε με 81-70. Ενα ντέρμπι στα χαρτιά που κράτησε μόλις ένα ημίχρονο με τον Μπράντ Γουόναμεικερ να οδηγεί τη Φενέρ (14π.) και τον Κώστα Σλούκα να δίνει το έναυσμα στο δεύτερο ημίχρονο όταν με 5 συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 45-38 στο 24' και όλα τελείωσαν.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

 

Και όλα αυτά ενώ ακόμα είμαστε στην αρχή και η χρονιά προμηνύεται καυτή και για τις ελληνικές ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει φτάσει στο 3-0 (μετά το διπλό στο Τελ Αβίβ με 69-68) και τον Παναθηναϊκό στο 1-2 (μετά την ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 81-63) έχοντας όμως πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα ως τώρα.

 

Αντίθετα η φιλόδοξη Μπαρτσελόνα έχει ήδη κομμένα φτερά αφού ένας δικός της άνθρωπος (που αρνήθηκε μάλιστα να πάρει την σκυτάλη στην τεχνική ηγεσία από τον Γιώργο Μπαρτζώκα) το αγαπημένο παιδί των Μπλαουγκράνα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους οδήγησε την Ζαγκίρις Κάουνας με μαεστρία σε μεγάλο διπλό στη Βαρκελώνη (81-75) !  Με ηγέτη τον Σέρβο...Γιασικεβίτσιους, τον νεαρό Βασίλιε Μίσιτς (αποκτήθηκε εφέτος) που με 20 πόντους και 8 ασίστ έκανε ρεκόρ στη σύντομη καριέρα του. Από κοντά και ο Κέβιν Πάνγκος (16π.) αλλά και ο Ααρον Ουάιτ (13π. και 5 ριμπ.) για τη Ζαλγκίρις.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μία από τις τρεις ομάδες (οι άλλες δύο είναι ο Ολυμπιακός και η Χίμκι) που μέχρι τώρα είναι αήττητες και το να επικρατήσει στη Μαδρίτη της Αρμάνι Μιλάνο με 100-90 δεν ήταν τόσο απλό, καθώς οι Ιταλοί ήταν ανταγωνιστικοί για αρκετή ώρα. Ομως δεν είχαν...Λούκα Ντόντσιτς.

Το παιδί θαύμα του Σλοβένικου μπάσκετ (μόλις στα 18 του στέφθηκε πριν από ενάμιση μήνα Πρωταθλητής Ευρώπης στην Πόλη με τη Σλοβενία) όχι απλά ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 27 πόντους (5/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 11/12 βολές) αλλά μάζεψε και 8 ριμπάουντ, ενώ πρόλαβε να μοιράσει 5 ασίστ και να κάνει 3 κλεψίματα.  Επίσης κέρδισε 10 φάουλ χωρίς ο ίδιος να κάνει ούτε ένα, και με μόλις ένα λάθος...μπλόκαρε το σύστημα αξιολόγησης δημιουργώντας νέο ατομικό ρεκόρ συγκεντρώνοντας 41 μονάδες !

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

 

Η Χίμκι εξελίσεται σε νέα Λοκομοτίβ Κουμπάν στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα και - έστω και αν έχει παίξει μόνο στην έδρα της μέχρι στιγμής - έκανε το 3/3 επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 85-78.  Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να προηγήθηκαν με 27-18  στο 9'  (με 5/8 τρίποντα ως εκεί) και 44-43 στο ημίχρονο αλλά αρκούσε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα των γηπεδούχων με τους Σβέντ και Αντερσον να κάνουν ότι θέλουν. Η Χίμκι με σερί 17-2 ξέφυγε 60-48 στο 25' και τελείωσε το παιχνίδι στο οποίο σφύριζε και ο Σπύρος Γκόντας.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ: 

 

Η Βαλένθια θυμήθηκε ότι είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας την κατάλληλη στιγμή και έκανε..παρέλαση στον ισπανικό "εμφύλιο" περνώντας εντυπωσιακά (80-63) από τη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα κόντρα στην απογοητευτική - μέχρι στιγμής εφέτος - Μπασκόνια.  Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τις διαθέσεις τους και με το 28-13 του πρώτου δεκαλέπτου έκοψαν τα φτερά αντιπάλων και θεατών...

Με ηγέτη τον  Τίμπορ Πλάις (15π.) αλλά και τον Ερικ Γκρίν (έχει βρει τη νιρβάνα του στη Βαλένθια) να προσθέτει άλλους 15, οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν 12/24 τρίποντα και 22/23 βολές μεταξύ άλλων φτάνοντας με άνεση στο διπλό σε ένα παιχνίδι όπου πρώτος διαιτητής ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ: 

 

Σεφτέ στις νίκες για τη Μπάμπεργκ, που σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής έκαμψε εκτός έδρας την αντίσταση της Μάλαγα (80-76).

Ο Αμερικανός φόργουορντ Όγκοστιν Ρούμπιτ είχε κέφια με 15 πόντους (4/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 7/7 βολές) και 11 ριμπάουντ (αλλά και 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο) και παρέα με τον  Ρίκι Χίκμαν (18π.) οδήγησαν τους Γερμανούς του Αντρέα Τρινκιέρι στην πρώτη τους νίκη. Πολύ σημαντική η ψυχραιμία στο φινάλε των Ρούμπιτ και Στάιγκερ που με 4/4 βολές και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 76-76, "καθάρισαν" το παιχνίδι στο οποίο σφύριξε και ο Ηλίας Κορομηλάς.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ