18.2 C
Athens
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Οικογενειακή υπόθεση: Από τα αδέρφια Κατσούλη στους Αντετοκούνμπο

Με την μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, ο Άλεξ θα γίνει ο τρίτος Αντετοκούνμπο που θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της χώρας μας, κάτι που αποτελεί μια πολύ σπάνια περίπτωση!

 

Το να αγωνιστούν δύο αδέρφια στην κατηγορία δεν είναι κάτι το... ασυνήθιστο. Μερικά παραδείγματα αποτελούν οι Βαγγέλης και Αντώνης Μάντζαρης, Φάνης και Χρήστος Χριστοδούλου, Δημήτρης και Γιάννης Αγραβάνης, Νικ και Πατ Καλάθης, Γιώργος και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Άλεξ και Ίαν Βουγιούκας αλλά και ξένοι όπως Κάιλ και Τάιλερ Χάινς, Κέβιν και Κιθ Λάνγκφορντ, Μάικ Τζέιμς και Ντέβον Πασκάλ.

 

Τα αδέρφια Αντεντοκούνμπο όμως είναι ξεχωριστή περίπτωση καθώς θα γίνει μόλις η δεύτερη τριών αδερφών που έχουν αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας. 

 

Τα αδέρφια Κατσούλη

 

Το ρεκόρ μέχρι σήμερα κρατούσαν τα αδέρφια Κατσούλη. Μάνθος, Γιώργος και Ζαχαρίας Κατσούλης ήταν οι μόνοι που είχαν κάνει την κατηγορία... οικογενειακή υπόθεση σε τέτοιο βαθμό.

 

Τα τρία αδέρφια μάλιστα, συνυπήρξαν στην ίδια ομάδα το 1979 και αυτή η ομάδα ήταν ο ΠΑΟΚ. Κάτι που κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο αυτό το «ρεκόρ» καθώς είναι και η ομάδα που απέκτησε τον Άλεξ. O Μάνθος αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1974 μέχρι το 1988, ο Ζαχαρίας από το 1979 μέχρι το 1987, ενώ ο Γιώργος σε μια σεζόν ενώ στη συνέχεια μερικά χρόνια μετά δούλεψε ως προπονητής στις ακαδημίες της ομάδας.

 

Αξίζει να σημειωθεί οτι οι τρείς αδερφοί μοιράστηκαν και το ίδιο παρκέ 7 φορές στη σεζόν 1979, ενώ ο Μάνθος και ο Ζαχαρίας κατέκτησαν το Κύπελλο του 1984, ο οποίος κρίθηκε μέσα από τον «τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών».

 

Οι Αντετοκούνμπο

 

Γυρνώντας στο σήμερα, ο Άλεξ... βάζει το όνομα των Αντετοκούνμπο σε αυτήν τη λίστα που άρχισαν να γράφουν τα αδέρφια Κατσούλη. Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο έχουν αγωνιστεί με την φανέλα του Παναθηναϊκού -ο δεύτερος παραμένει άλλωστε παίκτης των «πράσινων»- με τον αδερφό τους να... κλείνει την τριάδα με την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

 

Ο Θανάσης με την φανέλα των «πράσινων» κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο, ενώ ο Κώστας με τον Παναθηναϊκό μετράει ήδη 1 Ευρωπαϊκό και 1 πρωτάθλημα. Η διαφορά βέβαια με τα αδέρφια Κατσούλη, είναι ότι οι Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκαν στην ίδια ομάδα.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν οι Αντετοκούνμπο μπορούν να κάνουν και... καρέ στην εθνική ομάδα με την συμμετοχή και των τεσσάρων αδελφών στην «επίσημη αγαπημένη».

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ