21.9 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Επικίνδυνη… εξόρμηση στην Πόλη

Το τρίτο του διαδοχικό παιχνίδι μακριά από την Ελλάδα θα δώσει ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής (25/10, 20.45) στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» λόγω των έργων στο ΟΑΚΑ έχουν ξεκινήσει με πολλούς αγώνες εκτός έδρας και θα είναι ο τέταρτος στην πρώτη πεντάδα αναμετρήσεων. Ωστόσο μετά την επικράτηση της πρεμιέρας απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες, μια κι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι τόσο από το Παρίσι κόντρα στην πρωτάρα Παρί όσο κι από τη Μαδρίτη.

Τώρα έχουν ξανά υψηλό «εμπόδιο» απέναντί τους, μια και θα πρέπει να συγκρουστούν με την ομάδα που συνάντησαν τελευταία φορά στον ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας και την απέκλεισαν στο δρόμο προς την κατάκτηση του τροπαίου.

Είναι δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι θα αναζητήσουν -όπως και η Ρεάλ πριν από μία εβδομάδα- μία άτυπη ρεβάνς για εκείνη την ήττα και το κίνητρό τους είναι μεγάλο, καθώς κι εκείνοι όπως και το «τριφύλλι» έχουν ρεκόρ 3-1 και θέλουν να ξεφύγουν με διαφορά δύο νικών από τους πρωταθλητές Ελλάδας, αν κι ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς.

Ο Εργκίν Αταμάν δεδομένα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντίνου Μήτογλου, μια και αμφότεροι έμειναν στην Αθήνα εξαιτίας μίας ίωσης που τους ταλαιπωρεί.

Κανονικά ταξίδεψε στη γειτονική χώρα με την υπόλοιπη αποστολή ο Μάριους Γκριγκόνις όμως η παρουσία του κρίνεται αμφίβολη, από τη στιγμή που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση.

Για τους γηπεδούχους σίγουρη είναι η απουσία του Σκότι Ουίλμπεκιν ο οποίος στην πρεμιέρα και στην επικράτηση κόντρα στον Ολυμπιακό υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει έξω για πολλούς μήνες.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο και το κλίμα ιδιαίτερα «θερμό», με δεδομένη και την κόντρα των οπαδών της ομάδας της Πόλης με τον κόουτς Αταμάν, εξαιτίας της συμπάθειας που τρέφει ο τελευταίος για τη μισητή αντίπαλο της Φενέρ, Γαλατάσαραϊ.

Διαιτητές ορίστηκαν ο έμπειρος Ισπανός Κάρλος Περούγκα, ο επίσης γνωστός Σέρβος, Μίλαν Νέντοβιτς αλλά και ο Λιθουανός Σαούλιους Ράτσις. 

Με βάση το πρώτο δείγμα των ομάδων ο Παναθηναϊκός σκοράρει πολύ περισσότερο στην επίθεση όμως και η άμυνά του επιτρέπει περισσότερους πόντους σε σχέση μ' εκείνη της Φενέρμπαχτσε.

Αναμφίβολα πάντως πρόκειται για ένα σπουδαίο παιχνίδι, έστω και σε πρώιμο στάδιο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ