18.2 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Διόσκουροι Κοζάνης: Με το απόλυτο δίνουν ξανά «φωνή» σε μια περιοχή με τη δική της ιστορία

Οι Διόσκουροι Κοζάνης έχουν ξεκινήσει δυνατά με «3 στα 3» στην φετινή National League 2, σε μια συντονισμένη προσπάθεια εντός κι εκτός παρκέ να... ακουστεί ξανά το μπάσκετ της περιοχής, δείχνοντας ήδη να πετυχαίνει.

Η Κοζάνη είχε ζήσει τα μπασκετικά της... ντουζένια πριν από μια 20ετία, όταν ο Μακεδονικός είχε μεταφέρει εκεί προσωρινά την έδρα του, φτάνοντας κάποτε μέχρι και στον τελικό του ULEB Cup με ένα σπουδαίο ρόστερ στα χέρια του Αργύρη Πεδουλάκη. Υπήρξαν και ομάδες της περιοχής, που επιχείρησαν να γράψουν τη δική τους ιστορία και αυτό υπενθυμίζουν οι Διόσκουροι με το απόλυτο στην National League 2.

Μαζί με τον Ηρακλή είναι οι δύο ομάδες της Κοζάνης, που έχουν προσπαθήσει να εκπροσωπήσουν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στην πιο πρόσφατη ιστορία της. Η αρχή σε αυτό το πρωτάθλημα, πάντως, δείχνει μια δυναμική για να μπει ο πήχης πιο ψηλά, από την απλή ύπαρξη στις εθνικές κατηγορίες.

Οι «χαμαιλέοντες» του Βλάχου έχουν τον τρόπο τους

Όταν κερδίζεις ή χάνεις σε συνεχόμενες περιπτώσεις έναν αγώνα στις λεπτομέρειες, τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Αυτό ισχύει στη θετική πλευρά της ιστορίας για τους Διόσκουρους, που κρατώντας ένα σημαντικό μέρος του κορμού τους, που επανέφερε την ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, και αποκτώντας επιπλέον ποιοτικές λύσεις, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ομάδα, που στα χέρια του Θωμά Βλάχου μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε συνθήκη.

Κάθε πρεμιέρα έχει... το δικό της άγχος, όμως όταν τέσσερις παίκτες σου έχουν διψήφιο αριθμό πόντων σε παιχνίδι, που κρίνεται στους 70-75 πόντους, αυξάνεις τις πιθανότητές σου, φέρνοντας για τους Διόσκουρους την νίκη με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το σκορ έπεσε ακόμη περισσότερο στα Γιαννιτσά και η λύση δόθηκε μέσω της άμυνας, όπου η ομάδα δέχθηκε μόλις 57 πόντους, ενώ έως την τρίτη περίοδο είχε επιτρέψει 35 στον Μέγα Αλέξανδρο.

Η τρίτη αναμέτρηση κινήθηκε, όπως και η πρεμιέρα, στο όριο. Η ομάδα ανταποκρίθηκε και σε αυτά τα δεδομένα, δέχθηκε 62 πόντους αυτή την φορά και κατάφερε να πάρει και αυτό το ροζ φύλλο αγώνα, φτάνοντας έτσι στο «3 στα 3».

Κάπως έτσι, οι Διόσκουροι Κοζάνης κάνουν ξανά τα βλέμματα να στρέφονται στη δική τους περιοχή, κάτι που διαχρονικά όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ σε εκείνα τα μέρη έχουν δείξει, ότι επιθυμούν για την επιβράβευση της προσπάθειάς τους σε ένα μακρινό μέρος της Ελλάδας...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ