17 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Eurocup: Αήττητη Βαλένθια, πολύτιμα διπλά για Κλούζ και Μπαχτσεσεχίρ, Νίκη της Τρέντο απέναντι στην Χάποελ του Στέφανου Δέδα

Στην 5η αγωνιστική του EuroCup, η Βαλένθια κυριάρχησε εκτός έδρας απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ με 101-87, διατηρώντας το αήττητο και παραμένοντας πρώτη στον δεύτερο όμιλο με ρεκόρ 5-0. Στο μεταξύ, η Κλουζ Νάποκα πήρε μια πολύτιμη νίκη στην Ιερουσαλήμ με 81-73, επικρατώντας της Χάποελ σε έναν αγώνα που έλεγξε στο μεγαλύτερο μέρος του. Αν και η Χάποελ προσπάθησε να κάνει εντυπωσιακή ανατροπή στο τέλος, δεν τα κατάφερε. Με "όπλο" την άμυνα της τρίτης περιόδου, η Μπαχτσεσεχίρ πήρε σημαντικό διπλό απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, με 92-75 . Νίκη της Τρέντο απέναντι στην Χάποελ Τελ Αβίβ του Στέφανου Δέδα με σκορ 79-73.

Τούρκ Τέλεκομ-Βαλένθια: 87-101

Η Βαλένθια κυριάρχησε απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ εκτός έδρας με, 101-87, για την 5η αγωνιστική του EuroCup και πλέον παραμένει πρώτη και αήττητη στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης, με ρεκόρ 5-0. Από την άλλη, η τουρκική ομάδα υποχώρησε με ρεκόρ 3-2, σημειώνοντας τη δεύτερη σερί ήττα της, μετά την ήττα από την Μπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Σέμι Οτζελέγιε βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά και ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν μια εξαιρετικά μεγάλη επιθετική «φαρέτρα», καθώς και οι 12 παίκτες της ομάδας ήταν ενεργοί επιθετικά.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά.

 

Χάποελ Ιερουσαλήμ-Κλουζ Νάποκα: 73-81

 Μια πολύ σημαντική νίκη πήρε η Κλουζ Νάποκα στην Ιερουσαλήμ, καθώς επικράτησε της Χάποελ σε έναν αγώνα που φάνηκε να ελέγχει στο μεγαλύτερο μέρος του. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ προσπάθησε να φτάσει σε μια εντυπωσιακή ανατροπή στα τελευταία λεπτά, όμως δεν τα κατάφερε. Με αυτή τη νίκη, η Κλουζ κέρδισε πολύτιμο έδαφος για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι υπέστησαν μια ήττα εκτός προγράμματος, η οποία μπορεί να τους στοιχίσει στην πορεία. Εξαιρετικοί για την Κλουζ ήταν οι Κάρελ Γκουσμάν, Κέβιν Χέρβεϊ και Αντάμ Μοκόκα.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά.

Μπουντούτσνοστ-Μπαχτσεσεχίρ: 75-92

 Η Μπαχτσεσεχίρ φιλοξενήθηκε στο Μαυροβούνιο και επιρκάτησε, με 92-75, της Μπουντούτσνοστ και δυσκολεύτηκε για λίγο παραπάνω από δύο δεκάλεπτα. Στην τρίτη περίοδο, όμως, με όπλο την εξαιρετική άμυνά της, που επέτρεψε μόλις 7 πόντους, και επιθετική έκρηξη με 25 πόντους, πήρε τον έλεγχο του αγώνα, χτίζοντας μια διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 14 πόντους. Από εκείνο το σημείο και μετά, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ, φτάνοντας τελικά στη νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα, ανέβηκε στο ρεκόρ 4-1 και ισοφάρισε την Γκραν Κανάρια στην κορυφή της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου. Εξαιρετικός ήταν ο Άξελ Μπουτέιγ, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με τους Μαυροβούνιους να έχουν για αρκετό διάστημα τα ηνία του αγώνα. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Τούρκων.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά.

Τρέντο - Χάποελ Τελ-Αβίβ: 79-73

Στο πιο ενδιαφέρον ματς της ημέρας, η Τρέντο φιλοξένησε τη Χάποελ του Στέφανου Δέδα και επικράτησε, με 79-73, σε ένα πολύ αμφίρροπο και συναρπαστικό παιχνίδι. Η ιταλική ομάδα είχε τον έλεγχο στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ μετά την ανάπαυλα η ομάδα του Ισραήλ προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά οι αμυντικές επιδόσεις της Τρέντο απέτρεψαν την ανατροπή

Στο τέλος, έγινε γκραν γκινιόλ, με τον Μάιλς Κέιλ να βάζει ένα καθοριστικό τρίποντο και φάουλ, κάνοντας το σκορ 73-70. Ο Τζο Ράγκλαντ ισοφάρισε σε 73-73, όμως ο Άντονι Λαμπ, ο οποίος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι πετυχαίνοντας 23 πόντους , έδωσε την νίκη για τους Ιταλούς.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ