15.3 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Αταμάν: «Το πρόγραμμα είναι δύσκολο για εμάς και τον Ολυμπιακό, η άμυνα μας ήταν καλή» (vid)

Ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε το «βαρύ» πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού οι οποίοι θα συναντηθούν την προσεχή Κυριακή (27/10) στο ΣΕΦ.

Παράλληλα ο Τούρκος τεχνικός εστίασε στην καλή άμυνα της ομάδας του απέναντι στην ΑΕΚ που τη βοήθησε να φτάσει σε άνετη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Για τρία δεκάλεπτα παίξαμε πολύ καλά, ειδικά στην άμυνα. Ήμασταν επιθετικοί, βρήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και στο τρανζίσιον. Νομίζω πως η ΑΕΚ είναι επικίνδυνη επιθετικά. Όμως, κάναμε καλή δουλειά, με την επιθετική μας άμυνα. Ήταν ένα στοιχείο - κλειδί για εμάς. Στο 4ο δεκάλεπτο με νέους παίκτες στο παρκέ χάσαμε την ισορροπία μας. Επιστρέψαμε στο βασικό μας ροτέισιον και πήραμε μια καθαρή νίκη. Οι βασικοί παίκτες μας έπαιξαν καλή άμυνα, αυτό είναι σημαντικό για το μέλλον».

Για τον λόγο που ο Ομέρ Γιούρτσεβεν ήταν εκτός εξάδας ξένων: «Κάνουμε ροτέισιον σε κάθε ματς, αλλάζουμε τους ξένους μας. Απόψε σκέφτηκα να δώσω περισσότερα λεπτά στον Αντετοκούνμπο, να δω σε τι κατάσταση είναι. Γι' αυτό κρατήσαμε εκτός τον Γιούρτσεβεν».

Νωρίτερα στην κάμερα της ΕΡΤ είχε υπογραμμίσει:

«Σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα όταν βρεθήκαμε να προηγούμαστε με 34 πόντους. Βάλαμε μέσα τους νεαρούς παίκτες κι εκείνοι έκαναν αρκετά λάθη στην επίθεση. Επίσης η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με μεγάλο potential επιθετικά. Όταν σταματήσαμε να παίζουμε επιθετική άμυνα, βρήκαν 22 πόντους μέσα σε 5 λεπτά. Στα πρώτα 25 λεπτά είχαν 29 πόντους. Μετά κάναμε ξανά αλλαγές, βάλαμε τους βασικούς και φτάσαμε στη νίκη. Είναι σημαντικό, γιατί ήμασταν κουρασμένοι μετά τη διαβολοβδομάδα. Όμως νομίζω ότι σήμερα, σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού, ειδικά στο πρώτο μέρος, ήμασταν βελτιωμένοι στην άμυνα κι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τα επόμενα παιχνίδια.

Ακολουθεί το ντέρμπι. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όμως ειλικρινά αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε για την EuroLeague την Παρασκευή. Το πρόγραμμα είναι ατυχές και για τις δύο ομάδες, γιατί νομίζω ότι και ο Ολυμπιακός παίζει την Παρασκευή. Θα φτάσουμε στην Ελλάδα στις 3-4 το πρωί του Σαββάτου και την Κυριακή θα παίξουμε το ματς. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Θα είναι ένα καλό ματς, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Έχουν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε εκεί, όπως κάναμε και πέρσι στους τελικούς».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ