16.3 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Αρης – Προμηθέας 86-75: Οι “τρεις σωματοφύλακες” έσπασαν το ρόδι με… θόρυβο (vids)

Ο Αρης είναι σε φάση αναδιοργάνωσης και αντιμετώπισης απρόοπτων, περνάει αυτή τη φάση παίζοντας αδιάκοπα, μα είναι... Αρης. Το έδειξε σήμερα στο, μισογεμάτο αλλά με παλμό, Αλεξάνδρειο όπου και πανηγήυρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με το άνετο 86-75 επί του Προμηθέα να είναι και η πρώτη ήττα των Πατρινών. Νόλεϊ, Τολιόπουλος και ΝτεΤζούλιους συνέθεσαν την τριάδα σιγουριά για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. 

Ο Αρης ήταν ο κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου, ορμώμενος από ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο. Με πίεση, τρέξιμο και καλό ρυθμό στις δύο πλευρές έκλεισε με 23-11 την πρώτη περίοδο, την οποία άρχισε με 11-1 και πήρε καλή ψυχολογία.

Ο Προμηθέας, με πληρέστερο οπλοστάσιο και πολλές λύσεις, σταδιακά ισορρόπησε στην άμυνα, βρήκε σκορ από αρκετούς παίκτες, "μάζεψε" τη διαφορά και μείωσε στο 43-37 του ημιχρόνου έχοντας ξαναμπεί για τα καλά στο ματς. 

Ο Αρης πρόσεξε την άμυνά του και μέσα από αυτή κρατούσε τον αντίπαλο σε απόσταση στην τρίτη περίοδο, κόβοντας τη φόρα που έδειχνε να έχει πάρει ο Προμηθέας στο φινάλε του ημιχρόνου. Το 62-53 έβαζε τους "κιτρινόμαυρους" από θέση ισχύος στην τελευταία περίοδο.

Ο Αρης είχε μυαλό, σε διάρκεια, είχε πάθος, μεγαλύτερο από τον αντίπαλο, είχε βάλει και τον κόσμο στο παιχνίδι και έτσι κράτησε την υπέρ του διαφορά μέχρι το τέλος και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ηταν συνολικά καλύτερα η εικόνα του Αρη σήμερα, αλλά είχε και κάποιες ενδεικτικές... τιμές της στατιστικής, όπως η κυριαρχία του στα ριμπάουντ με τον τελικό απολογισμό 40-30 να διαμορφώνεται στα τελευταία λεπτά αφού η διαφορά υπήρξε και πολύ μεγαλύρερη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ