19.1 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

“Επώδυνη” προσαρμογή

Το ρόστερ που μαζεύτηκε στον φετινό Ολυμπιακό... παραείναι πλήρες και ποιοτικό. Αυτό δε χωράει αμφισβήτηση ούτε όμως και ότι έχει δρόμο ακόμα για να αποκτήσει ομοιογένεια και αυτοματισμούς πρωταγωνιστικού επιπέδου.

Το μπάσκετ που μπορεί να παίξει αυτό το ρόστερ είναι ανώτατου επιπέδου, μοντέρνο και αποδοτικό. Αυτό επίσης δε χωράει αμφισβήτηση, ούτε όμως και ότι ακόμα αυτό "εμφανίζεται" σε πέντε - δέκα λεπτά κάθε αγώνα και έχει δρόμο ακόμα για να φτάσει τα, τουλάχιστον 30.

Μέχρι ο Ολυμπιακός να διανύσει αυτόν τον δρόμο, είναι δεδομένο ότι και θα ζοριστεί και θα χάσει "τζάμπα" ματς. Σαν το χθεσινό στην Πόλη που ήταν μια επώδυνη ήττα. Οχι γιατί δε θα χάσουν άλλοι στην έδρα της Εφές, ακόμα και εντός θα χάσουν πολλοί από την "γεμάτη" Εφές. Επειδή όμως έμοιαζε ότι τουλάχιστον μπορούσε να το ελέγξει το ματς ο Ολυμπιακός, αν όχι να το πάρει άνετα και ακόμα μοιάζει ακατανόητο το πώς... χάθηκε ξαφνικά και το σκηνικό άλλαξε άρδην.

Ο Ολυμπιακός στα τέσσερα πρώτα ματς της σεζόν δείχνει ότι χρειάζεται να... τρέξει για να βρεθεί στο σημείο που στοχεύει, επιθυμεί και σίγουρα μπορεί. Μόνο με το Μιλάνο είχε διάρκεια στην ποιότητα, αλλά ο αντίπαλος δεν αποτελεί ακριβώς... φερέγγυο δείγμα.

Στη Φενέρ έχασε με κάτω τα χέρια, τη Ζαλγκίρις τη νίκησε με την ψυχή στο στόμα, της Εφές της χάρισε το ματς. Κι αν πάντα μένουν οι τελευταίες εντυπώσεις, τα τρία μαζεμένα λάθη στο τέλος, αυτά έκριναν αλλά δεν ήταν και όλο το κακό. Διότι αν ο Ολυμπιακός δεν είχε αποσυντονιστεί πλήρως νωρίτερα, θα είχε... δικαίωμα να κάνει και δέκα λάθη και να μην πάθει ζημιά.

Είναι ζόρι ακόμα και για έναν ξεκάθαρο σε στιλ και δύναμη αποφάσεων προπονητή σαν τον Μπαρτζώκα να βάλει σε μια σειρά αυτό το οπλοστάσιο που έχει να διαχειριστεί φέτος. Πολλοί και πολύ λογικά "απαιτούν" να παίζουν και να έχουν ουσιαστικό ρόλο και όσο κι αν έχουν γίνει εξηγήσεις για το "μοντέλο", δίκαιης κατανομής χρόνου και άλλα που έχουν ειπωθεί, τέτοιας κλάσης παίκτες την ώρα του αγώνα δύσκολα καλουπώνουν τη σκέψη τους.

Ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφέρον από την ημέρα που "έκλεισε" το ρόστερ και όσο προχωράει η δράση αποκτά ακόμα μεγαλύτερο. Τόσο για το πού μπορεί να φτάσει τα στάνταρ της απόδοσής του, που μοιάζουν πολλά υποσχόμενα, όσο όμως στην παρούσα φάση και το πότε θα το κάνει αυτό, αφού η φετινή υπερ ενισχυμένη Ευρωλίγκα δε δίνει μεγάλα περιθώρια προσαρμογής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ