16.7 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Καλύβας: «Ο Μάσιμο Καντσελιέρι ήρθε να παλέψει για τον ΠΑΟΚ με όλες του τις δυνάμεις»

Ο επικεφαλής του τμήματος scouting του ΠΑΟΚ, Αστέριος Καλύβας, στο EOK WebRadio για το ματς με τον Πανιώνιο, τον Μάσιμο Καντσελιέρι, τη στελέχωση του ρόστερ, αλλά και το FIBA Europe Cup.

Αναλυτικά είπε:

Για το επερχόμενο (19/10) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Είναι πολύ ενδιαφέρον ματς, απέναντι σε μια ομάδα πάρα πολύ σοβαρή. Είδα το ματς με τον Κολοσσό και αυτό με το Περιστέρι. Η πρώτη ομάδα που εργάστηκα στην Α1 ήταν ο Πανιώνιος. Είναι μια ομάδα που έχω στην καρδιά μου, γιατί εκείνες οι 2 χρονιές ήταν εξαιρετικές και μακάρι να μπορούσα να τις ξαναζήσω. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που “σπρώχνει” τον αντίπαλο στα λάθη. Έχουν τα περισσότερα κλεψίματα στο πρωτάθλημα, είχαν μεγάλο νούμερο κλεψιμάτων με τον Κολοσσό.

Επιθετικά δεν έχουν βρει τη χημεία τους και είναι λογικό. Εμείς έχουμε το αβαντάζ ότι σε σχέση με τις άλλες ομάδες ξεκινήσαμε πιο νωρίς την προετοιμασία και μπήκαμε νωρίτερα σε πίεση να παίξουμε καλό μπάσκετ, λόγω των προκριματικών του BCL. Οι αντίπαλοί μας είναι σε πιο πίσω φάση από εμάς σε μοντάρισμα και ρόλους. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Το κάναμε με το Περιστέρι και αν το κάνουμε με τον Πανιώνιο θα είναι εξαιρετικό».

Για την επιλογή των παικτών του ΠΑΟΚ του καλοκαίρι: «Έγινε μια συγκεκριμένη επιλογή. Εδώ πρέπει να δώσουμε έμφαση στο ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον πρόεδρο και τον προπονητή, αλλά πίσω απ’ αυτούς βρίσκονται ο Μιχάλης Γιαννακίδης, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, άνθρωποι που δουλεύουν στα γραφεία, το τεχνικό επιτελείο, όπου όλο αυτό το οικοδόμημα δουλεύει μαζί. Έγινε μια πολύ μεγάλη διαδικασία μες στο καλοκαίρι ώστε να βρει η ομάδα παίκτες κοντά στο οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ και παίκτες που να παίζουν για παραπάνω απ’ όσα παίρνουν.

Αυτή είναι η φετινή διαδικασία. Για την ώρα δείχνουν οι παίκτες ότι είναι σωστές επιλογές. Πρέπει να μην έχουμε τραυματισμούς, να είμαστε λίγο “τυχεροί” και, επειδή σίγουρα μες στη σεζόν θα υπάρξουν κραδασμοί, να δούμε πώς θα αντιδράσει όλο το οικοδόμημα σε αυτούς. Δεν ζούμε σε ένα όνειρο ότι κερδίζουμε στην αρχή και στο τέλος θα είναι όλα ωραία. Είμαστε έτοιμοι και για το καλύτερο και για το χειρότερο μες στη διάρκεια της χρονιάς. Κι εκεί μετράει το πίσω κομμάτι του οργανισμού».

Για τον προπονητή της ομάδας, Μάσιμο Καντσελιέρι: «Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να έχει προπονητή απ’ το εξωτερικό μετά από πάρα πολλά χρόνια. Η ομάδα επέλεξε να κάνει ένα δρόμο με… εκπλήξεις, διαφορετικό απ’ το συνηθισμένο. Είχε λύσεις με προπονητές γνωστούς σε όλους μας και επέλεξε να κάνει μια διαφορετική προσέγγιση στην όλη διαδικασία. Η έκπληξη δεν έχει να κάνει με το βιογραφικό του ανθρώπου, το οποίο είναι πολύ “πλούσιο”.

Σε κάποιους έκανε έκπληξη ότι απ’ τη Γαλλία επέλεξε να δουλέψει στην Ελλάδα. Βέβαια, το μέγεθος του ΠΑΟΚ μπορεί να προσελκύσει και τέτοιους προπονητές. Βρέθηκε το κατάλληλο timing όμως και έγινε μια συνεργασία που για την ώρα δείχνει να πηγαίνει καλά. Είναι ένας άνθρωπος που η φιλοσοφία του είναι να παίξει ένα πάρα πολύ ελκυστικό στο μάτι μπάσκετ. Θέλει η ομάδα του να τρέχει, να έχει ενέργεια, δύναμη, ταχύτητα, όχι τόσο σετ παιχνίδι. Να μεταδώσει το μήνυμα ότι ξεκινάμε απ’ την άμυνα, να μην κάνει κάποιος παίκτης τακτικά αμυντικά λάθη και στην επίθεση να παίξει με ταχύτητα. Δίνει ελευθερίαζα, αφήνει τους παίκτες και προσπαθεί να τους κάνει να σκεφτούν σωστά γρήγορα».

Για τη μπασκετική… τρέλα που εκπέμπει ο Μάσιμο Καντσελιέρι: «Ταιριάζει στο σωματείο μας. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι σωματείο που ψάχνει έναν καλό προπονητή που απλά να κάνει τη δουλειά του, αλλά κάποιον που μπορεί και να αφουγκραστεί την όλη κατάσταση, ποιοι είναι οι φίλαθλοι της ομάδας, πόσο ένταση και αγάπη για την ομάδα έχουν. Σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ σαν τον ΠΑΟΚ, όπως και άλλα γενικότερα, δεν ψάχνουν έναν που ξέρει απλά καλά τα μπάσκετ. Ψάχνουν κάποιον που να γίνει “ένα” με το όλο οικοδόμημα. Αυτό είναι ένα στοίχημα, το οποίο είναι ήδη πετυχημένο. Ο προπονητής δείχνει ότι ήρθε να παλέψει γι’ αυτό το κλαμπ με όλες του τις δυνάμεις».

Για την υποστήριξη απ’ τον κόσμο: «Σίγουρα θα χρειαστεί και εμψύχωση απ’ τον κόσμο, στα δύσκολα ο κόσμος να είναι εκεί. Στο ματς με την Πόρτο είχε πάρα πολύ κόσμο δεδομένου ότι ήταν ένα μεσοβδόμαδο ματς και αργά. Είχε και εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Υπήρχε ένταση. Στη Συνέντευξη Τύπου που έκανε ο προπονητής το καλοκαίρι, πριν πάρει οποιονδήποτε παίκτη, είπε ότι ο στόχος του είναι να πάρει μια ομάδα που θα παλεύει συνεχώς και για όλο το ματς. Θα έχει ένταση και ταχύτητα.

Όλα αυτά τα στοιχεία φέρνουν τον ενθουσιασμό στην εξέδρα. Ο κόσμος έως τώρα έχει δει μια ομάδα που, ακόμη και με τον Παναθηναϊκό, δε φοβήθηκε να πάει στο δικό της στυλ μπάσκετ, δεν προσαρμόστηκε στο στυλ του αντιπάλου. Όλο αυτό μέχρι στιγμής δείχνει ότι λειτουργεί σωστά. Οι παίκτες είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μπουν και να τα δώσουν όλα».

Για τις αντιπάλους τους στο FIBA Europe Cup: «Δε μιλάμε για τίποτα θηρία προφανώς, αλλά και οι τρεις είναι ομάδες που, ναι μεν είναι χαμηλά στον ευρωπαϊκό χάρτη, όμως αν δε σέβεσαι το παιχνίδι είναι πολύ άμεσος ο τρόπος που θα σε τιμωρήσουν».

Για το φετινό FIBA Europe Cup: «Αν προσέξει κανείς ποιες είναι οι ομάδες στο φετινό FIBA Europe Cup, έχει μερικές που πέρυσι είχαν πολύ καλή συμμετοχή στο BCL. Έχει πολύ καλές ομάδες απ’ την Τουρκία, απ’ τη Γερμανία, ομάδες δυνατές, που όταν θα πάμε στη τελική φάση θα είναι πιο ευδιάκριτο. Τώρα είναι μοιρασμένες οι ομάδες. Σε αυτήν τη φάση ο φίλαθλος είναι πιο δύσκολο να κεντράρει σε ένα παιχνίδι. Απ’ την επόμενη φάση θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα τα παιχνίδια».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ