19.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Μελετιάδης: «Ο ΠΑΟΚ επανήλθε εκεί που αξίζει και πρέπει να είναι πάντα»

Ο προπονητής των εφήβων του ΠΑΟΚ, Ευριπίδης Μελετιάδης, μίλησε στο EOK WebRadio και αναφέρθηκε στην προκριματική φάση του τουρνουά Rising Stars και την πρόκριση του "δικεφάλου", καθώς και το πως αλλάζουν τα παιδιά σε κάθε ηλικία.

Αναλυτικά είπε:

Για την προκριματική φάση του τουρνουά Rising Stars – Εθνική Ασφαλιστική: «Ευτυχώς που υπάρχουν προκριματικά και δεν είναι στάνταρ τα εισιτήρια για το ποιοι θα τα παίρνουν και ποιοι δεν θα παίρνουν μέρος. Μπράβο που υπάρχουν προκριματικά, μπράβο που δίνονται ευκαιρίες σε ομάδες και παίκτες να παίξουν για να περάσουν την τελική φάση. Υπάρχουν ομάδες και σωστά υπάρχουν αυτές οι ομάδες λόγω της πορείας των προηγούμενων χρόνων. Εμείς από τη Θεσσαλονίκη παίξαμε με Ηρακλή, με τους Μαχητές Πεύκων και μετά με τη ΧΑΝΘ. Κερδίσαμε και πήγαμε. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό και ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, γιατί οι ομάδες δεν ήταν έτοιμες, ειδικά πριν 2-3 βδομάδες που ξεκινήσαμε. Όλοι, και τα παιδιά και οι προπονητές και οι ομάδες, θα ήθελαν να παρευρεθούν εκεί».

Για την πρόκρισή τους στην κανονική περίοδο του τουρνουά: «Επειδή ο ΠΑΟΚ επανήλθε εκεί που αξίζει και που πρέπει να είναι πάντα, όπως ήταν πάντα στις τοπ ομάδες, το περιμένουμε πώς και πώς. Να έχουμε καθαρό μυαλό για να γίνουμε καλύτεροι από την κάθε εμπειρία που θα πάρουμε».

Για το αν άλλαξε ο προγραμματισμός της ομάδας: «Είτε το θέλεις είτε όχι, αλλάζει. Ειδικά σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, που ουσιαστικά επιστρέψαμε ξανά εκεί που ανήκουμε μετά την περσινή πολύ καλή χρονιά. Ο επόμενός μας στόχος ήταν αυτός, να μπούμε στο Rising Stars, οπότε σίγουρα κάτι αλλάξαμε. Σίγουρα μπήκαμε σε πιο αγωνιστικά κομμάτια λίγο νωρίτερα, αφού ξεκινήσαμε στις 8 Αυγούστου, όχι στις 16-17 όπως πολλές ομάδες. Εμείς ξεκινήσαμε 9-10 μέρες νωρίτερα, οπότε έπρεπε να αλλάξουμε τον προγραμματισμό μας».

Για τις αλλαγές στη μικρή ηλικία: «Οι γενιές αλλάζουν και γίνονται χειρότερες, ενώ υπάρχει ίσως μεγαλύτερο ταλέντο από παλιά. Δε μπορούμε “πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη”. Σε αυτήν την ηλικία θα πρέπει να υπάρχουν 2 πράγματα. Το διάβασμα νούμερο ένα και το μπάσκετ νούμερο δύο. Χρόνος υπάρχει πάρα πολύς».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ