19.7 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Άρον Μπέινς: Αποσύρθηκε στα 37 του (vids)

O Άρον Μπέινς, με θητεία στο ΝΒΑ κι ένα πέρασμα από τη χώρα μας στην αρχή της καριέρας του, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στα 37 του ο Αυστραλός σέντερ είπε «αντίο» στα παρκέ. Είχε περάσει τη σεζόν 2012-2013 στην Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Ίκαρου Καλλιθέας, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στην πατρίδα του για λογαριασμό των Μπρισμπέιν Μπούλετς.

Αναδείχθηκε πρωταθλητής ΝΒΑ το 2014 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, στους οποίους αγωνίστηκε από το 2012 έως το 2015. Στο «μαγικό κόσμο» είχε αγωνιστεί ακόμα σε Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπόστον Σέλτικς, Φοίνιξ Σανς και Τορόντο Ράπτορς και σε συνολικά 522 ματς κανονικής περιόδου είχε κατά μέσο όρο 6π. και 4,6 ριμπάουντ σε 16’.

Είχε παίξει, επίσης, στη λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας, τη γερμανική Όλντενμπουργκ και τη σλοβενική Ολίμπια Λιουμπλιάνα, καθώς και στην G-League με τους Όστιν Τόρος. Η κορυφαία στιγμή του στη μακρά πορεία του στην Εθνική Αυστραλίας ήταν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πριν από τρία χρόνια, αν και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά (νευρική βλάβη και πρόβλημα στο νωτιαίο μυελό) και χρειάστηκε να μείνει για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ