21.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Ζούγρης: «Μάθημα το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, η εμπιστοσύνη του κόουτς μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση»

Το Περιστέρι πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στον Πανιώνιο με 82-72. Ο Βαγγέλης Ζόυγρης, ο οποίος σήμερα έκλεισε τα 20 του χρόνια, "φιλοξενήθηκε" στο ΕΟΚ Web Radio και μίλησε τόσο για το... μάθημα που πήραν από το ματς με τον "Ιστορικό", όσο και για την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Γιώργος Λιμνιάτης στους νεαρούς παίκτες της ομάδας.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μια πολύ καινούργια ομάδα. Από την περσινή χρονιά είμαι μόνο εγώ, ο Στέλιος Πουλιανίτης και ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας στο παρκέ, αν και πιστεύω ότι έχουμε αρχίσει να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτό. Όταν βγήκαμε στο 2ο ημίχρονο δεν ήμασταν έτοιμοι, παρ’ ότι γνωρίζαμε ότι ο Πανιώνιος επρόκειτο να μας πιέσει πολύ. Ο κόουτς μάς ενημέρωσε, μας προειδοποίησε και εμείς το ξέραμε, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι, είμαστε ακόμα λίγο καιρό μαζί. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το παιχνίδι θα αποτελέσει μάθημα, γιατί παραλίγο να μας κοστίσει μία πολύ σημαντική νίκη».

Για τους φετινούς στόχους τους: «Το επόμενο παιχνίδι είναι ο στόχος μας. Δε θέλει κανείς στην ομάδα να είναι στη μέση της βαθμολογίας. Ερχόμαστε από δύο χρονιές που έχουμε βγει 3οι, όπου τη μία κοντράραμε τον Παναθηναϊκό, φτάσαμε μέχρι το 5ο ματς στα ημιτελικά. Δεν έχουμε βλέψεις για να βγούμε στη μέση της βαθμολογίας, κοιτάμε όμως το επόμενο παιχνίδι. Όλα θα έρθουν απ’ το επόμενο παιχνίδι».

Για τις ευθύνες που του δίνει ο Λιμνιάτης να αναλάβει μέσα στο παιχνίδι: «Αυτό το μόνο που με κάνει είναι να με χαροποιεί. Μπορεί πολλά παιδιά να φοβόντουσαν να αναλάβουν αυτές τις ευθύνες, εμένα με χαροποιεί ιδιαίτερα που υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος με έχει δει, με έχει πιστέψει και είναι πρόθυμος να μου δώσει κάποιες ευθύνες να διαχειριστώ. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό. Νιώθω πολύ έτοιμος και έχω σκοπό να αποδείξω σ’ εκείνον ότι είναι σωστός και, σε όποιον τον αμφισβητεί, ότι κάνει λάθος. Ότι εμείς, τα νέα παιδιά, είμαστε πολύ έτοιμοι να βοηθήσουμε σε αυτήν την πορεία που θέλουμε να “γράψουμε” αυτήν τη χρονιά και πως η προσπάθεια αυτή που κάνει ο κόουτς να εντάξει και νεότερα παιδιά στο παρκέ και στην ομάδα θα πρέπει να ληφθεί ως παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες ομάδες στην Α1. Ταλέντο υπάρχει. Έχω ακούσει ότι λένε πολλοί πως δεν έρχονται γενιές, αλλά, κατά τη γνώμη μου, δεν ισχύουν. Μιλάω έχοντας εκπροσωπήσει την πατρίδα μου σε δύο αρκετά νικηφόρες πορείες με τις Εθνικές. Έχουμε φέρει μετάλλια, είμαι σίγουρος ότι θα φέρουμε κι άλλα, οπότε δε βλέπω λόγο να μην πιστεύει κάποιος στα νέα παιδιά».

Για την εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόουτς Λιμνιάτης στα νεαρά παιδιά: «Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει μάς δίνει μια μεγάλη επιπλέον δόση αυτοπεποίθησης, που κάνει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο για εμάς, για τους συμπαίκτες μας. Το να έχεις έναν άνθρωπο που σε πιστεύει είναι ένα τεράστιο “συν” στην ομάδα και στον παίκτη».

Για τις διπλές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Περισσότερο εξουθενώνεσαι πνευματικά, παρά σωματικά. Είναι δύσκολο να πρέπει να αφήσεις το σπίτι σου, την οικογένειά σου, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Πάρα πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται σε αυτό, εγώ αγαπάω αυτό που κάνω. Πνευματικά είμαι μια χαρά, το σώμα μου απλά ακολουθεί. Νιώθω πολύ χαρούμενος που θα έχω 2 παιχνίδια τη βδομάδα στη σεζόν μου και όχι απλά ένα το Σαββατοκύριακο. Ειλικρινά θεωρώ ότι αυτός είναι ένας τρόπος σκέψης που ακολουθούν και τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα. Όλοι, πιστεύω, χαίρονται που παίζουμε 2 παιχνίδια, είμαι αρκετά σίγουρος γι’ αυτό. Δε θα σταθώ τόσο στο σωματικό. Όταν το μυαλό είναι υγιές και το πορεύεται με δύναμη και σθένος, το σώμα απλά ακολουθεί».

Για την ανταγωνιστικότητα της Greek Basketball League: «Υπάρχει στο 100%. Όλες οι ομάδες είναι πραγματικά πολύ καλές και κάποια αποτελέσματα ίσως αδικούν κάποιες ομάδες. Για παράδειγμα, η Καρδίτσα θεωρώ ότι φέτος θα είναι πολύ καλή. Δεν έκανε ένα καλό παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά θεωρώ πως θα έχει πολύ καλή ομάδα. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλή ομάδα, ο Άρης θα βελτιωθεί, το Περιστέρι θα βελτιωθεί, ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες φέτος είναι εξαιρετικές. Η φετινή GBL θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Δεν ανέφερα Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό γιατί είναι… υπερομάδες. Ανέκαθεν είχαν πάρα πολύ καλή ομάδα, πόσο μάλλον φέτος. Μακάρι να δούμε αυτές τις δύο ομάδες σε έναν τελικό Ευρωλίγκας. Να εκπροσωπούν την Ελλάδα, τον ελληνικό μπάσκετ, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ