21.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Προμηθέας-Λαύριο 93-84: Λούντζης και Ιβούντου «υπέγραψαν» την πατρινή ανατροπή (pics+vids)

Ο Προμηθέας πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη (93-84) απέναντι στο πολύ αξιόμαχο Λαύριο, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Κώστα Μέξα ήταν εξαιρετική για 30', ωστόσο το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε στους Πατρινούς. Στο 2-0 πλέον το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου, ενώ στο 0-2 υποχώρησαν οι «κίτρινοι».

 

Με όρεξη και διάθεση να τρέξουν μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ, με τον ρυθμό να είναι αρκετά υψηλός στο «Δ.Τόφαλος» και το Λαύριο να παίρνει προβάδισμα 8 πόντων στο τετράλεπτο (6-14). Η καλή άμυνα της ομάδας του Κώστα Μέξα έφερνε αποτέλεσμα, καθώς η αστοχία του Προμηθέα ήταν πολύ μεγάλη (4/14 σουτ, 0/6 τρίποντα), με αποτέλεσμα να έρχεται η πρώτη διψήφια διαφορά για τους φιλοξενούμενους στο 8’ (11-22), έχοντας πάρει 20/22 πόντους τους στη ρακέτα, έναντι 4 των Πατρινών. Το time-out του Ηλία Παπαθεοδώρου σε αυτό το σημείο είχε αποτέλεσμα, αφού στα τελευταία 1:43’ του δεκαλέπτου «έτρεξαν» σερί 5-0 και έκλεισαν στο 16-22.

Με μεγαλύτερη ενέργεια στη 2η περίοδο οι Πατρινοί, έχοντας πάρει ψυχολογία με το καλό κλείσιμο των πρώτων 10 λεπτών, ισοφάρισαν με δύο τρίποντα του Ουίλιαμς σε 26-26, ωστόσο το Λαύριο δεν πτοήθηκε και με τον ίδιο τρόπο οι Σλέιτερ-Ζάρας έφερε ξανά στο +6 την ομάδα τους (26-32). Όσο κι αν προσπαθούσε το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου να προσπεράσει, δεν τα κατάφερνε, καθώς δεν είχε διάρκεια στο παιχνίδι του, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν αρκετές λύσεις δια χειρός Μουράτου (8 πόντοι, 3/3 σουτ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα). Κάπως έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 40-45, το οποίο διαμόρφωσε ο Ουίλιαμς με μπάζερ-μπίτερ τρίποντο, διατηρώντας την ομάδα του σε μια καλή απόσταση απ’ το Λαύριο.

Στην εικόνα του Προμηθέα στο 1ο ημίχρονο έπαιξε σημαντικό ρόλο η… απουσία του Τζόρνταν Ουόκερ (3 πόντοι, 0/3 σουτ), ωστόσο ο Αμερικανός γκαρντ «ξύπνησε» και με 5 διαδοχικούς πόντους έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά απόψε (51-50). Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκε αποφασισμένο στο 3ο δεκάλεπτο να «σφίξει» την άμυνά του, υποχρεώνοντας τον Σλέιτερ σε «σκοτωμένα» σουτ, τα οποία όμως έβρισκαν στόχο για το 55-56, πριν ο Βον διαμορφώσει το 57-61. Άμεσα επανάκτησαν το προβάδισμα οι Πατρινοί με σερί 7-0, κλείνοντας την περίοδο στο 67-66.

Με την… αύρα της ανατροπής και του προβαδίσματος πλέον ο Προμηθέας, μπήκε στην 4η περίοδο με σκοπό να… μην αγχωθεί στο φινάλε και κατάφερε να ξεφύγει με +8 μετά από τρίποντο του Oυίλιαμς (77-69). Η μαχητικότητα του Λαυρίου δε χάθηκε ωστόσο, αφού επέστρεψε και πάλι στο -4 (79-75), στα 3:24’ πριν το φινάλε, όμως ένα μεγάλο τρίποντο του Μιχάλη Λούντζη έδωσε «αέρα» 7 πόντων στους γηπεδούχους (82-75). Αρνούμενη να παραδοθεί η ομάδα απ’ τη Λαυρεωτική, μείωσε εκ νέου στους τρεις με τους Ουαχάμπ-Μουράτο, αλλά, όπως και λίγο νωρίτερα, ήρθε ένα ακόμη μεγάλο τρίποντο, αυτήν τη φορά απ’ τον Ιβούντου (85-79), 1:35’ πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Λούντζης έδωσε και πάλι λύση για την ομάδα του για το 87-79, με το Λαύριο να μην καταφέρνει να επιστρέψει και τους Πατρινούς να παίρνουν τη νίκη με (93-84).

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σπουδαίο ματς έκαναν οι Ουίλιαμς-Ιβούντου-Λούντζης, οι οποίοι οδήγησαν τον Προμηθέα σε μια μεγάλη νίκη. Πρώτος ο Κένι Ουίλιαμς, ο οποίος πετύχαινε μεγάλα τρίποντα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους Λούντζη-Ιβούντου να «παίρνουν τη σκυτάλη» στην 4η περίοδο και να «κλειδώνουν» το ματς για τους γηπεδούχους. Στους 21 πόντους (5/8 τρίποντα) σταμάτησε ο πρώτος, 13 πόντους με 6 ασίστ είχε ο Έλληνας γκαρντ, ενώ ο Ιβούντου ολοκλήρωσε τον αγώνα με άλλους 13.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πολύ ισορροπημένα τα στατιστικά για τις δύο ομάδες. Οι... αναπληρωματικοί του Προμηθέα κυριάρχησαν αυτών του Λαυρίου, καθώς η πατρινή ομάδα βρήκε 50 πόντους απ' τον πάγκο, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 19!

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ