23.5 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 93-96: Με «27άρα» του Ναν οι «πράσινοι»… δραπέτευσαν από την Πυλαία (pics+vids)

Ο ΠΑΟΚ ήταν άκρως ανταγωνιστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό της Πυλαίας, με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη με 96-93, έχοντας πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ναν.

Οι γηπεδούχοι έστω κι αν δεν είχαν τη στήριξη του κόσμου τους, έβαλαν πολύ δύσκολα στους αντιπάλους τους και στα σαράντα αγωνιστικά λεπτά, δίχως πάντως να κατορθώσουν το μεγάλο «μπαμ» κι έμειναν στη νίκη της πρεμιέρας στο Περιστέρι.

Από την άλλη οι πρωταθλητές Ελλάδας κι Ευρώπης πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις, καθώς στην πρώτη αγωνιστική είχαν κερδίσει στην Καρδίτσα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, από την αρχή φάνηκε ότι οι δύο άμυνες ήταν αρκετά χαλαρές και ειδικά ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ εύστοχος στις προσπάθειές τους από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα σε ολόκληρη τη διάρκεια και στο φινάλε της εναρκτήριας περιόδου ήταν μπροστά με διαφορά ενός πόντους (22-21).

Δεν άλλαξαν πολλά στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Θεσσαλονικείς να συνεχίζουν να διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα παίζοντας αρκετά όμορφο μπάσκετ στην επίθεση, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικά άστοχος έξω από τη γραμμή των 6,75μ. κι αδυνατώντας να πάρει το προβάδισμα. Παρ' όλα αυτά με το δεύτερό του τρίποντο στο ματς, ο Ναν έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 44-42 στο τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να «χτυπάει» διαρκώς στην επίθεση και να ανακτά άμεσα το προβάδισμα ξεφεύγοντας μάλιστα και με διαφορά έξι πόντων (52-46) με επιμέρους σκορ 10-2. Μάλιστα ξέφυγε και με επτά πόντους και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του κλειστού της Πυλαίας έγραφε 70-64 και το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου και με επιμέρους σκορ ισοφάρισε γρήγορα 72-72 στο 32' αναγκάζοντας τον κόουτς Καντσελιέρι να καλέσει τάιμ άουτ για να σταματήσει τη ροή του παιχνιδιού. Οι «πράσινοι» είχαν το μομέντουμ και το εκμεταλλεύτηκαν προσπερνώντας ακόμα και με έξι πόντους (78-84, 36') κι έχοντας αποκτήσει πλέον τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Οι «ασπρόμαυροι» δεν παραδόθηκαν και πλησίασαν δύο φορές στον πόντο (83-84, 85-86), όμως δύο σερί τρίποντα από τους Γκραντ και Γκριγκόνις διαμόρφωσαν το 85-92 στο 39' και πλέον δεν υπήρχε επιστροφή για τον ΠΑΟΚ, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει νικητές τους φιλοξενούμενους με 96-93.

Ο ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ: Ο Κέντρικ Ναν ήταν ο άνθρωπος που κράτησε τους «πράσινους» κοντά στο σκορ στα τριάντα πρώτα λεπτά και ήταν εκπληκτικός με 27 πόντους και 12/13 σουτ, δίχως να εκτελέσει βολή. Κρίσιμες βοήθειες στο φινάλε από Γκραντ και Γκριγκόνις. Από την πλευρά των ηττημένων, σε σπουδαίο απόγευμα βρέθηκαν οι Μπάρτλεϊ και Ρέινολντς με 20 πόντους ο καθένας, όμως δεν αποδείχθηκαν αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ένας τομέας ήταν αυτός που έκρινε εν πολλοίς την αναμέτρηση κι έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά των φιλοξενούμενων. Επικράτησαν κατά κράτος στα ριμπάουντ με 44 έναντι 25 των γηπεδούχων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ