29.1 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Μονακό: Επίσημη η επιστροφή του Λόιντ (pic)

Η επιστροφή του Τζόρνταν Λόιντ στη Μονακό είναι γεγονός. Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την επιστροφή του Γάλλου γκαρντ, υπογράφοντας συμβόλαιο χρονικής διάρκειας δύο ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η AS Monaco είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή για δύο σεζόν με τον Τζόρνταν Λόιντ (1,93 μ., 31 ετών) από τη Μακάμπι Τελ-Αβίβ. Είναι μια επιστροφή στο σπίτι για εκείνον που άφησε αμέτρητες αναμνήσεις εδώ κατά τη διάρκεια αυτών των δύο τελευταίων ασκήσεων. MVP των τελικών του 2023, οδήγησε την ομάδα στον πρώτο της τίτλο στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Μια στιγμή στην ιστορία, χαραγμένη για πάντα. Η προηγούμενη σεζόν δεν ήταν εύκολη για τον άνθρωπο που ήταν ένα από τα αγαπημένα του κοινού, λόγω ενός τραυματισμού στην πλάτη που τον εμπόδισε πολύ από το να αποκαλύψει πλήρως τις δυνατότητές του.

Ο Τζόρνταν Λόιντ είναι ο επαγγελματισμός στην πιο αγνή του μορφή, ένας παίκτης με τον οποίο αρέσει σε όλους να δουλεύουν, που λατρεύει να βρίσκεται σε επικοινωνία με το κοινό. Και συν τοις άλλοις, ο Αμερικανός φαίνεται να έχει ανακτήσει πλήρως τα μέσα του.

Αυτό αποδεικνύεται από την έναρξη της σεζόν στην Ευρωλίγκα με τα χρώματα της εθνικής ομάδας (15,5 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τον Mike James, τον Elie Okobo, τον Nick Calathes και έναν Matthew Strazel σε υπέροχο στυλ, θα σχηματίσει μια από τις κορυφαίες γραμμές γκαρντ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο παίκτης της Ατλάντα έπαιξε στο ΝΒΑ κατά τη διάρκεια του έτους 2018-2019 και αγωνίστηκε 11 αγώνες για τους Τορόντο Ράπτορς, όπου κατέκτησε και το πρωτάθλημα του NBA.

Μετά από αυτό, ανέλαβε τη Βαλένθια για ένα χρόνο, πριν μετακομίσει στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου υπό την ηγεσία του… Σάσα Ομπράντοβιτς με τον οποίο είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση.

Φημισμένος για τις ικανότητές του στο σκοράρισμα, ο Τζόρνταν Λόιντ εντάχθηκε στη συνέχεια στις τάξεις της Ζενίτ, μιας ομάδας με την οποία σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις στη Euroleague (13,2 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ, 14,4 βαθμολογία). Πριν φτάσει στο Μονακό το 2022 για να πετύχει όλα όσα έχει αναλάβει μέχρι τώρα.

Καλώς ήρθες πίσω στο σπίτι Τζόρνταν

Τα λόγια του Τζόρνταν Λόιντ:

«Προφανώς έχω αμέτρητες αναμνήσεις στο Μονακό. Η κόρη μου γεννήθηκε εδώ, έχω αδέρφια για μια ζωή στην ομάδα... Το να επιστρέψω εδώ είναι πραγματικά ξεχωριστό. Για μένα ήταν κάτι που δεν είχε μυαλό, είμαι πολύ ευγνώμων που είχα αυτή την ευκαιρία.

Οι οπαδοί των Μονεγάσκων ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου, έδωσαν σε εμένα και την οικογένειά μου τόση αγάπη. Έλαβα πολλά μηνύματα, είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό.

Τώρα, στόχος μου είναι να συμπεριλάβω τον εαυτό μου όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτή τη συλλογικότητα, κάνοντας αυτό που ξέρω για να πάω την ομάδα όσο πιο μακριά γίνεται και να κατακτήσω τον τίτλο της Euroleague».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ