29.1 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Καρδίτσα: Δύσκολη αποστολή κόντρα στην ΑΕΚ

Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το πρώτο φετινό εκτός έδρας έχει μπροστά του σήμερα ο Α.Σ. Καρδίτσας.

Για τη 2η αγωνιστική της Basket League, η ομάδα της Καρδίτσας φιλοξενείται στη «SUNEL Arena», όπως ονομάζεται πλέον το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων και στην έδρα της ανανεωμένης και αναμορφωμένης ΑΕΚ.

Από πολύ νωρίς στη σεζόν, οι «κυανόλευκοι» διέρχονται ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα απέναντι σε αντιπάλους με μέγεθος, πλούσια ιστορία και σπουδαίες αγωνιστικές δυνατότητες, όπως ήδη φανερώνουν τα ρόστερ και τα πρόσφατα αποτελέσματά τους.

Η ΑΕΚ, με τον Ντράγκαν Σάκοτα στην τεχνική της ηγεσία, έχει ζήσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τα τελευταία 22 χρόνια, καθώς ο Σέρβος προπονητής που επέστρεψε το καλοκαίρι στα ηνία της, έχει κατακτήσει μαζί της το τελευταίο πρωτάθλημα Ελλάδος την περίοδο 2001-02, το κύπελλο Ελλάδος και το Basketball Champions League την περίοδο 2017-18, μέσα από το οποίο μάλιστα η «Βασίλισσα» κατάφερε να φτάσει και στην κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου την ίδια σεζόν.

Οι «κιτρινόμαυροι» εισήλθαν επίσης εντυπωσιακά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, καθώς επικράτησαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί του Άρη μέσα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και ξεκίνησαν νικηφόρα στους ομίλους του BCL, καταβάλλοντας εντός έδρας την αντίσταση της Ισραηλινής Μακάμπι Ραμάτ Γκαν.

Τα παραπάνω δεδομένα διαμορφώνουν μία πραγματικότητα που αποτυπώνει αισθητά το μεγάλο βαθμό δυσκολίας της αποστολής που καλείται να βγάλει εις πέρας ο Α.Σ. Καρδίτσας.

Όμως, ο Νίκος Παπανικολόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν επίγνωση της σκληρής δοκιμασίας που θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο και ολοκληρώνουν τα πλάνα για την αναμέτρηση με κύριο ζητούμενο την υψηλή αγωνιστική ένταση και την πνευματική ετοιμότητα των παικτών τους.

Το θετικό είναι πως άπαντες στην ομάδα της Καρδίτσας αναλογίζονται τη χρησιμότητα αυτών των αναμετρήσεων που ουσιαστικά ανεβάζουν κατακόρυφα τους αγωνιστικούς ρυθμούς και ο Α.Σ.Κ., θα αναζητήσει με πίστη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας όλους τους αθλητές στη διάθεση του προπονητικού επιτελείου.

Οι διαιτητές της να είναι οι κ.κ. Μεγακλής-Κωνσταντίνος Μαρινάκης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας-Ηλείας, Γεώργιος Κατραχούρας από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κρήτης και Ελένη Κωνσταντινίδου από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας-Ηλείας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ