29.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Οσμάν στο Basketa: «Εζησα κάτι μοναδικό, θα γίνω… ο Τζεντάι του Παναθηναϊκού»

Ο Τσεντί Οσμάν δείχνει σαν από καιρό έτοιμος να στηρίξει τον Παναθηναϊκό στο να κρατήσει τα «σκήπτρα» του εντός κι εκτός συνόρων και μίλησε στο Basketa.gr για το «2 στα 2» στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Μπάγερν στο ανακαινισμένο και εντυπωσιακό ΟΑΚΑ που τον εντυπωσίασε όσο κανένα άλλο γήπεδο, τη δική του συμβολή, τη σχέση του με τον Εργκίν Αταμάν, τη διπλή εβδομάδα σε Παρίσι-Μαδρίτη και το ρόλο του ως... Τζεντάι, με βάση την αγαπημένη του ταινία.

Από μικρός μας είχε συστηθεί, σε μια μικρή παραλλαγή του ονόματός του, ως... Τζεντάι. Η αναφορά, προφανώς, έχει σχέση με το έπος του Star Wars, μια αγαπημένη του ταινία όπως κι εκατομμυρίων ακόμη... μανιακών. Και με αυτή τη λογική πάντοτε αγωνιζόταν, ερχόμενος στην χώρα μας για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να γίνει ένας ακόμη από τους «πολεμιστές» πολυτελείας, που επιθυμεί στο ρόστερ του ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Τσεντί Οσμάν είναι έτοιμος να προσφέρει και το έδειξε με την Μπάγερν, κάνοντας εκείνος την αρχή για το «2 στα 2» των «πρασίνων», που πλέον έχουν μπροστά τους τη μεγάλη πρόκληση της «διαβολοβδομάδας» σε Παρίσι και Μαδρίτη. Ο Τούρκος «άσος» μίλησε στο Basketa.gr και αναφέρθηκε στη δική του θέση στο «γαλαξία αστέρων» των πρωταθλητών Ευρώπης, θεωρώντας πως το back-to-back στην Ευρωλίγκα μπορεί να έρθει. Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για την φοβερή εμπειρία του ανακαινισμένου ΟΑΚΑ, τη σχέση του με τον Εργκίν Αταμάν, το τι του ζητά και το πώς είναι... να τα λένε καθημερινά, αντί για απλά ένα καλοκαίρι.

Εχεις ζήσει αναμφίβολα σπουδαίες εμπειρίες σε γήπεδα του ΝΒΑ όλα αυτά τα χρόνια, επομένως θα θέλαμε πρώτα τη γνώμη σου για αυτό που βρήκες στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά.

Ηταν μια μοναδική εμπειρία, το διασκέδασα πολύ. Το σημαντικό ήταν πως κερδίσαμε, αλλά το να παίζεις μπροστά σε αυτό τον κόσμο και σε ένα τέτοιο γήπεδο, ήταν πραγματικά εκπληκτικό, μια διαφορετική εμπειρία σίγουρα από τις υπόλοιπες επίσης όμορφες που έχω ζήσει. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πει, ότι συγκρίνοντας τα γήπεδα στην Ευρώπη και το ΝΒΑ, θα άλλαζε μόνο την ατμόσφαιρα και θα έβαζε τους Ευρωπαίους φιλάθλους στο ΝΒΑ. Συμφωνείς, τώρα που έζησες αυτή την εμπειρία;

Νομίζω, ότι θα συμφωνήσω μαζί του, οι φίλαθλοι στην Ευρώπη, και ειδικά εδώ, είναι πολύ παθιασμένοι. Στο ΝΒΑ υπάρχουν, βέβαια, ωραίες ατμόσφαιρες, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με όσα ζούμε εδώ. Εχω παίξει σε πολλά σπουδαία γήπεδα στο παρελθόν με όμορφη ατμόσφαιρα, αλλά νομίζω ότι στο ΟΑΚΑ πρώτη φορά εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ. 

Θεωρείς, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει back-to-back σε αυτή την Ευρωλίγκα;

Χωρίς αμφιβολία μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εχουμε μια εξαιρετική ομάδα και είμαι βέβαιος, ότι όλοι οι παίκτες κοιτάμε μαζί αυτό το στόχο, πρέπει ωστόσο να δουλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Υπάρχουν πολλές σπουδαίες ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση και πρέπει να παλέψουμε για να κρατήσουμε όσα έχουμε. 

Είσαι μόλις ένα μήνα στην ομάδα, αλλά σε βλέπουμε στο ματς αυτό να δίνεις ενέργεια στην ομάδα, να τη βοηθάς ώστε να ξεκινήσει πολύ καλά με 10-0 και να βρει ρυθμό τόσο γρήγορα. Είναι κάτι που σου ζητά ο κόουτς Αταμάν;

Αυτό είναι περισσότερο μια ερώτηση για τον κόουτς, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος να καταθέτω όλη μου την ενέργεια στην ομάδα και να προσφέρω την εμπειρία μου σε ένα τόσο σπουδαίο σύνολο. Θέλω να δείξω τι μπορώ να προσφέρω. Εχω υπάρξει τόσα χρόνια στο ΝΒΑ στο υψηλότερο επίπεδο και θα χρειαστεί να προσαρμοστώ ξανά στα δεδομένα της Ευρωλίγκα, αλλά θεωρώ ότι στο τέλος θα τα καταφέρω, νιώθω ήδη πολύ καλά εδώ, όπου βρίσκομαι.

Συνήθιζες να έχεις τον κόουτς Αταμάν στην Εθνική Τουρκίας, πώς είναι να είσαι καθημερινά υπό τις οδηγίες του; 

Είναι ωραία, έχουμε μια καλή σχέση. Μιλάμε πάντα στο γήπεδο και εκτός γηπέδου, έχουμε «χτίσει» αυτή τη σχέση με τα χρόνια και περνάμε καλά μαζί. 

Θα ήθελες να γίνεις ο «Τζεντάι» του Παναθηναϊκού; 

(γέλια) Δεν έχω πρόβλημα με αυτό φυσικά. Αν θέλει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, θα γίνω ο «Τζεντάι» της ομάδας. 

Η διπλή εβδομάδα σε Παρίσι και Μαδρίτη και, ακόμη περισσότερο, το ματς με τη Ρεάλ είναι το πρώτο πραγματικό σας τεστ; 

Είναι δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε διπλή εβδομάδα, κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό, που όμως νομίζω ότι προσφέρει ενθουσιασμό σε όλους μας. Νομίζω, ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση και έτοιμοι να πάρουμε αυτά τα «διπλά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ