21.4 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Λαύριο-Ολυμπιακός 75-93: Ένα… δωδεκάλεπτο ήταν αρκετό (pics+vids)

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στη Λαυρεωτική, αφού το Λαύριο παρουσιάστηκε τρομερά ανταγωνιστικό, φτάνοντας μέχρι και στο +8, παρ' όλα αυτά απέφυγε τις «παγίδες» της πρεμιέρας και επικράτησε με 93-75, ξεκινώντας με το δεξί το φετινό πρωτάθλημα της Greek Basketball League.

 

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό το παιχνίδι στο ξεκίνημά του, με το Λαύριο να παίρνει το πρώτο προβάδισμα με 8-4, αλλά τον Ολυμπιακό να ανεβάζει ταχύτητα και να παίρνει «κεφάλι» με Φουρνιέ-Βεζένκοφ (10-12). Άμεση η απάντηση των γηπεδούχων, καθώς με προσωπικές ενέργειες του -εξαιρετικού στο 1ο δεκάλεπτο (7 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο)- Βον προσπέρασαν με 15-12, ενώ λίγο αργότερα ο Γόντικας ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 6 πόντους (22-16), πριν ο Πίτερς διαμορφώσει το 22-19 της 1ης περιόδου.

Το τρίποντο του Γκρίφιν στο πρώτο 1:30’ του 2ου δεκαλέπτου επανάφερε το +6 για το Λαύριο (25-19), ωστόσο ο Ολυμπιακός, που είχε περισσότερη ενέργεια με την είσοδο των Πετρούσεφ-Ντόρσεϊ-Βιλντόζα, ανέτρεψε άμεσα την εις βάρος του κατάσταση και προηγήθηκε με 29-30, «τρέχοντας» επί μέρους σκορ 4-11. Στα ίδια πλαίσια κυμάνθηκαν και τα εναπομείναντα 6 λεπτά του 1ου ημιχρόνου, έχοντας αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 43-40 υπέρ της ομάδας του Κώστα Μέξα.

Με το ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, ο Βασίλης Μουράτος με 5 προσωπικούς πόντους έστειλε την ομάδα του στο +8 (48-40), όμως οι «ερυθρόλευκοι», μπορεί να ήταν κακοί αμυντικά, αλλά διατηρήθηκαν κοντά στο σκορ χάρη στις λύσεις που έβρισκαν στη ρακέτα δια χειρός Βεζένκοφ, ενώ λίγο αργότερα προσπέρασαν με βολές του Βούλγαρου φόργουορντ (57-58). Με το παιχνίδι να έχει πάρει άγρια μορφή, τα συνεχόμενα φάουλ και απ’ τις δύο ομάδες χαλούσαν τον ρυθμό, ωστόσο το σκορ παρέμεινε σε υψηλά πλαίσια μέχρι και το φινάλε της 3ης περιόδου (64-69).

Με πολλή αστοχία και για τις δύο ομάδες ξεκίνησε η 4η περίοδος, με τον Ολυμπιακό να «πετάει στα σκουπίδια» τις καλές ευκαιρίες που του δινόντουσαν και τον Γκρίφιν να το εκμεταλλεύεται με σουτ τριών πόντων για τη μείωση σε 69-71. Το μεγάλο τρίποντο του Πίτερς στο 71-73 ήταν αυτό που ουσιαστικά «άνοιξε» τον δρόμο για τη νίκη στους Πειραιώτες, καθώς μετά ακολούθησε ένα ακόμη του Βιλντόζα για το 71-79, με 4:14’ να απομένουν για το φινάλε. Το Λαύριο πια είχε «κολλήσει» εντελώς, δε μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκας κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με τη νίκη απ’ τη Λαυρεωτική (93-75), με τη διαφορά των 12 πόντων, πάντως, να μην αντικατοπτρίζει ούτε στο ελάχιστο την εικόνα του αγώνα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη κυκλοφορία της μπάλας και «μοίρασε» περισσότερες ασίστ απ' ότι το Λαύριο (15-28). Σημαντική, επίσης, η διαφορά των πόντων σε αιφνιδιασμό, αφού μπορεί τα κλεψίματα να ήταν σχεδόν ίδια για τις δύο ομάδες (5-4), όμως οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 22 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ οι γηπεδούχοι μόλις 6.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ