23.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Χουχουλής: «Η Elite League δεν έχει να ζηλέψει κάτι απ’ τη Greek Basketball League»

Ο Πανερυθραϊκός πέτυχε τη νίκη της πρεμιέρας στην Elite League, κερδίζοντας με 84-83 τη Μεγαρίδα στη παράταση.

Ο προπονητής της ομάδας της Νέας Ερυθραίας, Δημήτρης Χουχουλής, φιλοξενήθηκε στο του EOK WebRadio και μίλησε για τον τρόπο που κέρδισε η ομάδα του, τη φιλοσοφία με τους Έλληνες παίκτες αλλά και το πρωτάθλημα της Elite League.

Αναλυτικά είπε:

Για τον τρόπο που επικράτησε της ΝΕΜ: «Ήταν σημαντικό το πώς τελείωσε αυτό το ματς. Γι’ αυτόν που το κερδίζει είναι μεγάλη εκτόνωση χαράς, γι’ αυτόν που το χάνει είναι μεγάλη η στεναχώρια γιατί κρίνεται στο τελευταίο σουτ. Τέτοια ματς είναι που φέρνουν καινούργιο κόσμο στο γήπεδο».

Για το αν ήταν το ματς που έχει πανηγυρίσει περισσότερο στην καριέρα του: «Σίγουρα υπάρχουν παιχνίδια που έχω στο μυαλό μου, όπως ο αγώνας Β’ Εθνικής με την ΑΕΚ, μέσα στη Νέα Ερυθραία, το οποίο τελείωσε με μπάζερ-μπίτερ του αρχηγού της ομάδας, Τάσου Καλλιανιώτη. Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη, γιατί η ΑΕΚ, παρ’ ότι τότε ήταν στη Β’ Εθνική, είναι μεγάλο brand name, το όνομα είναι πάντα όνομα. Αυτό το παιχνίδι μού φέρνει στο μυαλό. Σαν πρεμιέρα ίσως είναι η πρώτη με τέτοια εξέλιξη».

Για το επερχόμενο (12/10) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Α.Σ. Παπάγου: «Η Elite League δεν είναι αγώνας… 10 μέτρων, είναι μαραθώνιος. Θέλει υπομονή και διαχείριση συναισθημάτων. Εγώ είπα στα παιδιά μετά τη λήξη του αγώνα με τη ΝΕΜ να χαρούν το αποτέλεσμα εκείνη τη μέρα, αλλά απ’ τη επόμενη να το ξεχάσουν και θα πάνε στο επόμενο ματς. Εμείς πρέπει να πάμε εκεί και να είναι το επόμενο χιλιόμετρο για να καταλήξουμε στο τερματισμό όσο το δυνατόν ψηλότερα. Με υπομονή και πολλή δουλειά».

Για την παραγωγική διαδικασία του Πανερυθραϊκού και τους ξένους της ομάδας: «Είναι η “ταυτότητα” του Πανερυθραϊκού η παραγωγική διαδικασία, είναι το όνειρο και το “θέλω” του κύριου Τσικόπουλου. Αυτό ξεκινάει απ’ τη βάση, κάνει πολύ σημαντικές προσπάθειες να έχουμε τις καλύτερες δυνατές παροχές στα αναπτυξιακά μας τμήματα, σε επίπεδο προπονήσεων, σε επίπεδο χώρων, γηπέδων. Επειδή τα γήπεδα της περιοχής δε μας χωρούν, λόγω ότι στεγάζονται κι άλλες ομάδες κι έχουμε 300 παιδιά στην ακαδημία, πληρώνουμε ένα μεγάλο ποσό σε μια ιδιωτική εγκατάσταση, έτσι ώστε να έχουν όλα τα τμήματά μας 4-5 φορές τη βδομάδα προπόνηση. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύει μια ακαδημία, γιατί πρέπει σε βάθος χρόνου να καταφέρεις να βγάλεις παιδιά. Από ‘κει και πέρα, σίγουρα οι ξένοι που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα έχουν κάνει το πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, πολύ ενδιαφέρον, είναι ευχάριστο για τον κόσμο. Φέρνουν μια άλλη ποιότητα, ταχύτητα, φέρνουν πιο κοντά στην Α1. Για ‘μένα, η Elite League είναι πολύ ωραίο πρωτάθλημα γιατί συνδυάζει δύο πράγματα: έχει έναν μικρό αριθμό ξένων παικτών με παραπάνω προσόντα και αυτό που λείπει απ’ την Α1, πολύ ελληνικό στοιχείο. Το προχθεσινό (05/10) ματς για εμένα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ την Α1».

Για τη σημαντική εμφάνιση των Ελλήνων παικτών στον αγώνα με τη ΝΕΜ: «Δύο Έλληνες έβαλαν 19 πόντους. Ωστόσο, τρομερή δουλειά στο συγκεκριμένο ματς, επειδή είχαμε εκτός με τραυματισμό τον Βύρλα, έκανε ο Πετανίδης, παρ’ ότι είχε μόνο 4 πόντους. Ήταν συγκινητικός. Ήταν φορτωμένος με φάουλ γρήγορα, ωστόσο έκανε την προσπάθειά του, κρατήθηκε στο παιχνίδι, έδωσε πολλές “μάχες” και όντας ο μοναδικός ψηλός. Σημαντικοί παίκτες δεν είναι όσοι βάζουν τους πόντους, αλλά και όσοι κάνουν δουλειές που δε φαίνονται, με τις οποίες κάνουν καλύτερη την ομάδα τους».

Για το αν μπορούν και φέτος να βγάλουν παιδιά: «Αυτό είναι το “θέλω” του προέδρου. Θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που να δίνουμε χώρο και χρόνο σε νεαρούς παίκτες. Στο ματς με τη ΝΕΜ είχαμε 4 παιδιά 18 χρονών που πήραν χρόνο συμμετοχής. Αυτός είναι ο στόχος. Αν καταφέρουμε κάποια στιγμή μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία να ανέβουμε στην Α1, πράγμα πολύ δύσκολο, ο πρόεδρος θα το στηρίξει. Αν δεν το καταφέρουμε, θέλουμε να βρίσκουν τα παιδιά τον δρόμο τους στο υψηλότερο επίπεδο ή σε άλλες ομάδες οι οποίες θα τους προσφέρουν περισσότερα χρήματα και καλύτερες συμφωνίες. Αυτό τα τελευταία χρόνια γίνεται κατά κόρον. Τη χρονιά που φτάσαμε στον τελικό, το καλοκαίρι και τα 12 παιδιά έφυγαν. Το φετινό καλοκαίρι ο Κουρουπάκης πήγε στον Κολοσσό. Επίσης, ο Μπρούερ στα 22 του βρήκε συμβόλαιο, βάσει των εμφανίσεών του, στην Α1 Γερμανίας. Είναι διαφήμιση για την Elite League αυτό. Το μόνο που έκανε ο Πανερυθραϊκός είναι να τους κάνει πρωταγωνιστές, να ρισκάρει. Αυτό λείπει απ’ τις ομάδες, το να ρισκάρουν».

Για την Elite League: «Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τρομερά βήματα. Η Elite League έχει γίνει ένα πρωτάθλημα που δεν έχει να ζηλέψει κάτι απ’ τη Greek Basketball League. Έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά και πολύ γρήγορα. Η Ομοσπονδία ασχολήθηκε πραγματικά, γιατί είναι και πρωτάθλημά της αυτό. Μακάρι να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν όλες τις κατηγορίες. Επειδή στις εθνικές κατηγορίες υπάρχουν τοπικές κοινωνίες, αν το επίπεδο και η ποιότητα μεγαλώσει μπορούμε να γεμίσουμε γήπεδα πάλι και να βάλουμε τα παιδιά μέσα σε αυτά ξανά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ