22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Άρης – ΑΕΚ 59-70: Μήνυμα τετράδας με το καλημέρα (pic, vids)

Σύμφωνοι, δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα για τετράδες, εξάδες και playoff μετά το πρώτο μόλις παιχνίδι του Πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ ωστόσο φρόντισε «με το καλημέρα» να κάνει σαφές ότι κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, νικώντας τον Άρη στο Nick Galis Hall με 70-59. Αν μία νίκη σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του Πρωταθλήματος, εκεί όπου έχασε τα τρία τελευταία χρόνια, δεν είναι ένα τέτοιο μήνυμα, ποιο μπορεί να είναι;


Η ΑΕΚ, παρότι ο Ντράγκαν Σάκοτα προειδοποίησε μεσοβδόμαδα ότι δεν είναι έτοιμη για τέτοια παιχνίδια, φάνηκε πιο φρέσκια και πιο έτοιμη από τον Άρη. Αποφασιστική στα σημεία που χρειάστηκε να το κάνει, πήρε ένα αποτέλεσμα που συνιστά την καλύτερη παρακαταθήκη για τη δύσκολη συνέχεια σε όλα τα μέτωπα.


Η ΑΕΚ πάντως πήρε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα αφού και οι δύο ομάδες ήταν φανερά ανέτοιμες, επιδόθηκαν σε πολλά άστοχα σουτ και στην πραγματικότητα δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό. Τα κατάφερε «χτίζοντας» διψήφιο προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο.


Όσο για τον Άρη; Το 0/5 στις τρεις διοργανώσεις (GBL, Super Cup, Eurocup) δεν μπορεί παρά να αποτελεί καμπανάκι και παράλληλα στοιχείο αφύπνισης που θα πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό. Γιατί παρά τα σημαντικά ελαφρυντικά –μεταξύ άλλων το ότι συνεχίζει να παίζει χωρίς δύο παίκτες που εξ αρχής προορίζονταν για ρόλους βασικών, τον Χοτζ και τον Λαζέφσκι- η σεζόν πλέον «τρέχει» και ασφαλώς δεν θέλει να αναγκαστεί να κάνει το ίδιο για να καλύψει χαμένο έδαφος.

 

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι προηγούμενος με 9-4 στο πρώτο πεντάλεπτο. Η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει γρήγορα ισοφαρίζοντας στους εννιά με πέντε πόντους του Χαμπ,  όμως έκανε εύκολα το λάθος -είχε έξι στην πρώτη περίοδο- και έτσι ο Άρης ξέφυγε με έξι (15-9 στο 8') για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 17-14.

 

 

Το επιμέρους σκορ μεγάλωσε για την ΑΕΚ που φτάνοντας το στο 10-2, προσπέρασε με 19-17 στο 12' ενώ βρέθηκε και στο +5 (19-24). Εκεί ο Τολιόπουλος βγήκε μπροστά και ο Άρης προσπέρασε ξανά με ένα σερί 8-0 (27-24) πριν κλείσει το ημίχρονο με σκορ 29-26.

 

 

 

Η εικόνα δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, με την ΑΕΚ να ξεφεύγει με έξι (34-40 στο 24’) και τον Άρη να ισοφαρίζει (40-40 στο 28’) πριν κλείσει το δεκάλεπτο με 41-44, προβάδισμα που πήγε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα μετά από 3,5 λεπτά στην τέταρτη περίοδο (42-54) αφού ο Άρης εξακολουθούσε να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση.

 

 

Ο Άρης χρειάστηκε 35 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα για να φτάσει τους 50 πόντους και η ΑΕΚ συντηρούσε τη διαφορά στα επίπεδα των 10+ και μάλιστα την έστειλε στους 15, μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο (51-66). Ο Καστρίτης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με μία πεντάδα πέντε γκαρντ (!) για να πιέσει όμως ούτε αυτό ήταν ικανό να αποτρέψει την εντός έδρας ήττα. Η ΑΕΚ έπαιξε και με τον χρόνο για να κρατήσει τη μεγάλη νίκη.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Σι Τζέι Μπράις σε ένα παιχνίδι στο οποίο η πλειοψηφία των παικτών ήταν μακριά από τα συνηθισμένα επίπεδα τους, ξεχώρισε σχεδόν «σαν τη μύγα μέσα στο γάλα». Έβγαλε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, έκανε κατά κανόνα τη σωστή επιλογή και ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος του αγώνα. Στη στατιστική του καταγράφηκαν 18 πόντοι με 3/3 βολές, 6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 6 ριμπάουντ σε 26:51.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο νικητής σούταρε με 39% και ο ηττημένος με 38% εντός πεδιάς, τη διαφορά έκαναν για την ΑΕΚ τα τέσερα λιγότερα λάθη και η καλύτερη δημιουργία (12-17 οι ασίστ). Για τον Άρη είναι αξιοσημείωτο πάντως το ότι σημείωσε το 35% των πόντων του στο transition (21 από τους 59)

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ