22.8 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Άλμπα – Παναθηναϊκός 77-87: Το έκανε… θρίλερ αλλά έφυγε με το διπλό από το Βερολίνο (pics+vids)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Άλμπα στο Βερολίνο με 87-77 και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια για να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του στη νέα Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα σε ολόκληρο το παιχνίδι όμως επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να τους... αγχώσουν πλησιάζοντας, χωρίς όμως ποτέ να χάσουν τον έλεγχο και παίρνοντας τελικά τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης έπειτα από το 2020. Πλέον την επόμενη Πέμπτη (10/10, 21.15) θα φιλοξενήσουν στο ΟΑΚΑ την Μπάγερν Μονάχου.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έβρισκε από την αρχή αρκετά εύκολα τον δρόμο για το καλάθι και ξέφυγε νωρίς με διψήφια διαφορά (7-19, 5'), ωστόσο χαλάρωσε περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε στην άμυνά του και οι γηπεδούχοι άρχισαν να σκοράρουν κι εκείνοι με συνέπεια. Κάπως έτσι το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν 17-26.

Στη δεύτερη περίοδο η Άλμπα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη χαλάρωση των πρωταθλητών Ελλάδας κι Ευρώπης και πλησίασε σε απόσταση πέντε πόντων (32-37, 15'), αναγκάζοντας τον κόουτς Αταμάν να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Αυτό έπιασε τόπο κι άμεσα η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφιο νούμερο, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 36-45.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν καθόλου καλό για τον Παναθηναϊκό που είδε τα «άλμπατρος» να εκμεταλλεύονται τη μεγάλη του αστοχία από μακρινή απόσταση και να πλησιάζουν ακόμα και σε απόσταση «αναπνοής» (52-54), πριν πατήσει ξανά το... γκάζι για να ξεφύγει με οκτώ πόντους (54-62), όμως οι Γερμανοί είχαν βρει ρυθμό πίσω από τα 6,75μ. και με πολύ δύσκολα σουτ μείωσαν σε 57-62 που ήταν το σκορ που έγραφε ο φωτεινός πίνακας στο 30' κι όλα έμοιαζαν «ανοικτά».

Η... υπόθεση φάνηκε να τελειώνει με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, καθώς οι «πράσινοι» μ' ένα γρήγορο σερί 9-0 και απόλυτη κυριαρχία στις δύο πλευρές του παρκέ ξέφυγαν για πρώτη φορά με 14 πόντους (57-71). Και σε αυτήν την περίπτωση όμως έμοιασαν να χαλαρώνουν και η Άλμπα δεν άφησε τη συγκεκριμένη συνθήκη ανεκμετάλλευτη, μειώνοντας 68-73 με επιμέρους σκορ 11-2 στο 36'. Το σερί του «τριφυλλιού» έστειλε τη διαφορά στους 11 (68-79), οι γηπεδούχοι πλησίασαν ξανά 75-79 όμως ο Σλούκας με τρίποντο έγραψε το 75-82 και πλέον δεν υπήρχε επιστροφή, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τον Παναθηναϊκό νικητή με 87-77.

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Ο Κέντρικ Ναν αποτέλεσε σταθερά στο σκοράρισμα με 16 πόντους, χωρίς να έχει υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Καθοριστικός ο Κώστας Σλούκας με κρίσιμους πόντους στο φινάλε, ενώ πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 11 πόντους και 3/5 τρίποντα. Για τους ηττημένους ο ΜακΝτάουελ-Ουάιτ με 13 πόντους ξεχώρισε.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός υστέρησε πολύ στα ριμπάουντ με την Άλμπα να κυριαρχεί έχοντας 40 έναντι μόλις 28 της ελληνικής ομάδας, ωστόσο είχε εξαιρετική αναλογία ασίστ (21) για λάθη (4) και κατόρθωσε να φύγει με το διπλό στις αποσκευές του.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ