21.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Προμηθέας – Νίμπουρκ 78-86: Διαφορά συνοχής (vids)

Με ήττα άρχισε τη φετινή ευρωπαϊκή του διαδρομή, με το εντός έδρας 78-86 από τη Νίμπουρκ να έρχεται μάλλον φυσιολογικά με την εξέλιξη του αγώνα και με όσα έχουν προηγηθεί. Ο Προμηθέας έχει ταλιπωρηθεί από αναγκαστικά, απρόσμενα... πήγαινε - έλα παικτών στην προετοιμασία, δεν έχει συνοχή και απέναντι σε μια ομάδα με πιο πολλές σταθερές και συνήθειες, δε μπόρεσε να ακολουθήσει.

Το παιχνίδι πήγε από νωρίς σε... ροκ ρυθμούς, με τις δύο ομάδες να "υπενθυμίζουν" ότι είναι ακόμα στις αρχές της σεζόν και αναζητούν την ομοιογένειά τους. Με πολύ μακρινό σουτ εκατέρωθεν, οι διακυμάνσεις ήταν συνεχείς, από το 16-10 για τον Προμηθέα οι Τσέχοι πήγαν στο 16-19 και το δεκάλεπτο έληξε με 23-24.

Στο δεύτερο έγινε πιο έντονη η... συνήθεια της Νίμπουρκ που είναι μια ομάδα με μεγαλύτερο κορμό χρόνων, λίγο πριν το τέλος πήγε στο +9, 35-44 και ο Προμηθέας το "μάζεψε" μέχρι το 39-44 του ημιχρόνου. 

Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ των Τσέχων είχαν πληγώσει πολύ τον Προμηθέα, όπως και ο ασταμάτητος Σίζερ, ο Κένι Ουίλιαμς που ξέρει τα ελληνικά κατατόπια και ο Καραγιαννίδης στέκονταν καλύτερα για τον Προμηθέα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε εξ ολοκλήρου στη Νίμπουρκ. Οι αυτοματισμοί της λειτούργησαν, πιο σωστά... υπήρχαν, απέναντι στον Προμηθέα που ψαχνόταν, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή και η περίοδος έληξε με 59-67.

Στο 33', οι Τσέχοι πήγαν στο +11, 62-73, έχοντας "πνίξει" με την άμυνά της τον Προμηθέα που έκανε ,λάθη και συνεχίζοντας να κυριαρχεί στα ριμπάουντ. 

Η Νίμπουρκ είχε βάλει το τρένο στις ράγες και δε δυσκολεύτηκε στο ελάχιστο να κρατηθεί σε απόσταση ασφαλείας μέχρι το τέλος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ηταν συντριπτική και καθοριστική η υπεροχή των Τσέχων στα ριμπάουντ. Το 33-49 δεν αφήνει περιθώρια κουβέντα και ειδικά τα 25(!) επιθετικά τους "σκότωσαν" τον Προμηθέα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ