25.2 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

ΕΟΚ: Οι τρεις πρέσβειρες του Ευρωμπάσκετ Γυναικών

Στο περιθώριο της κοινής παρουσίασης των πρωταθλημάτων της Α1 Γυναικών και της Elite League παρουσιάστηκαν οι τρεις πρέσβειρες του Ευρωμπάσκετ 2025, που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για τρεις θρύλους του μπάσκετ Γυναικών με διεθνή καταξίωση, την Άννυ Κωνσταντινίδου, την Αναστασία Κωστάκη και την Εβίνα Μάλτση.

Άννυ Κωνσταντινίδου: «Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας που αναλαμβάνει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Εκπροσωπώ τη μεγαλύτερη γενιά και θεωρώ πως είναι χρέος μας αυτό το Ευρωμπάσκετ να μην είναι μόνο των γυναικών, αλλά να φέρει στο γήπεδο άνδρες, παιδιά, οικογένειες».

Αναστασία Κωστάκη: «Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές, να έχετε υπομονή και δύναμη, ψυχική και σωματική. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λιόλιο για την επιλογή ως πρέσβειρα, είναι μεγάλη μου τιμή και χαίρομαι που θα το κάνουμε μαζί με δύο θρύλους, σπουδαίες πρώην μπασκετμπολίστριες. Θέλουμε να εμπνεύσουμε τα νέα παιδιά, να μεταδώσουμε τις αξίες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Μας ενώνει η αγάπη για το μπάσκετ».

Εβίνα Μάλτση: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρωτοβουλία της ομοσπονδίας. Ευχαριστώ για την ανάληψη αυτής της δύσκολης αποστολής, αγαπάμε αυτό που κάνουμε, ξέρουμε πόσο πονά ο χώρος μας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Έχουμε αγωνιστεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης με τις συναθλήτριές μου, αλλά είναι πολύ σημαντικό να παίζεις στη χώρα σου, μπροστά στο δικό σου κοινό και να ξέρεις ότι στην κερκίδα ένα κορίτσι ή και ένα αγόρι μπορεί να εμπνευστεί και να ονειρευτεί από σένα και να πει το ‘play like her’. Η Ελλάδα καλείται και εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε το ρεύμα που υπάρχει για το μπάσκετ γυναικών σε όλο τον κόσμο. Το μεγάλο όραμα είναι να αφήσει το αποτύπωμά του το μπάσκετ γυναικών.

Το Ευρωμπάσκετ είναι ένα μήνυμα για κάθε κορίτσι πως μπορεί να ακολουθήσει αυτό που θέλει και να μην ακούσει αυτό που έλεγαν σε μένα ‘τι κρίμα που είσαι κορίτσι και δεν μπορείς να παίξεις στην εθνική Ανδρών’. Για κάθε κορίτσι αλλά και αγόρι που δεν τόλμησε να ονειρευτεί ή που θέλησε και δεν βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες, θέλουμε να δείξουμε το 2025 πως κανένα παιδί δεν πρέπει να φοβηθεί για τα όνειρά του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ