32.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το πρώτο από τα πέντε ή… 16 κεφάλαια του έπους (vids)

Οι δύο «αιώνιοι» τα... λένε για πρώτη φορά σήμερα (29/9, 20:30) στη Ρόδο για τον τελικό του Super Cup, μα είναι μόνο η αρχή, σε μια σεζόν όπου, όπως τους περιμένουμε να εμφανιστούν, θα θέλουμε να τους βλέπουμε αντίκρυ ξανά και ξανά, χωρίς να χορταίνουμε.

Δεν έχουμε καν Οκτώβρη, δεν έχει καν ξεκινήσει η σεζόν. Άπαντες, όμως, ανυπομονούμε. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, με τις κορυφαίες ομάδες τους την τελευταία 15ετία και ύστερα από τις «τιτανομαχίες» του 2009, μπαίνουν στη «μάχη» μεταξύ τους από πολύ νωρίς.

Το περιμέναμε, ασφαλώς, αλλά η τυπική επιβεβαίωση χρειαζόταν, για να αρχίσουμε να ζούμε το όνειρο του κάθε φιλάθλου του μπάσκετ στην Ευρώπη. Οι δύο «αιώνιοι» ξεκινούν να ξετυλίγουν το γαϊτανάκι τους στη Ρόδο, με το νησί των Ιπποτών να αποτελεί το εφαλτήριο για τον φετινό «πόλεμο των άστρων», όπως διαμόρφωσε τις καταστάσεις το «καυτό» μεταγραφικό καλοκαίρι, με δύο «γαλαξίες αστέρων» να αντιπαρατίθενται.

Από έξι μέχρι... 16 ματσάρες

Την εκτίμηση για το κάθε ρόστερ την πραγματοποιήσαμε, αναλύοντας κάθε λεπτομέρεια μετά τη μεταγραφή των Φουρνιέ και Οσμάν, στο Basketa.gr. Βάλαμε τις δύο ομάδες απέναντι και ανά θέσεις, για να δώσουμε μια πρώτη γεύση του σκηνικού, του οποίου φέτος θα γίνουμε μάρτυρες και δύσκολα θα βρούμε αντίστοιχα προηγούμενα.

Ας μη σταθούμε σε αυτά, λοιπόν, όπως και στις απουσίες των δύο ομάδων ή το γεγονός, ότι θέλουν δουλειά, ώστε τα αξιοζήλευτα σύνολα να αποδώσουν αυτά, που αναμένουμε. Ένα πράγμα, που θα επισημάνουμε σε αυτό το σημείο, είναι πως επιβεβαιώνεται ότι στη Ρόδο θα δούμε μόλις ένα, από τα πάμπολλα κεφάλαια, που θα γραφτούν εντός κι εκτός συνόρων.

Οι δύο «αιώνιοι» θα συναντηθούν με απόλυτη σιγουριά, μαζί με τον τελικό αυτόν, σε πέντε αναμετρήσεις. Μετράμε, δηλαδή, δύο ακόμη για την Stoiximan GBL και άλλες δύο για την Ευρωλίγκα. Θα πείτε, βέβαια, ότι αποκλείεται να δούμε τόσο λίγα παιχνίδια και προφανώς έχετε δίκιο, απλά απαριθμήσαμε τώρα μόνο τα δεδομένα.

Θα σας... ζεστάνουμε, λοιπόν, ζητώντας σας να μετρήσετε ένα ακόμη πολύ πιθανό παιχνίδι στο Κύπελλο, ανεβαίνοντας στα έξι. Οι τελικοί της GBL, ασφαλώς, μπορεί να είναι πάλι πέντε όπως και την περασμένη σεζόν, ανεβάζοντας το νούμερο στα ένδεκα και ήδη σε ένα διψήφιο νούμερο, το οποίο ούτως ή άλλως είναι το πιο πιθανό να παρακολουθήσουμε.

Θέλετε ένα ακόμη καλύτερο σενάριο, εφόσον το αντέχετε; Μια πεντάδα αγώνων στα playoffs της Ευρωλίγκα, αν και με τη δυναμική που έχουν αυτή τη στιγμή δε μοιάζει ως το πιο πιθανό σενάριο. Εφόσον επιβεβαιωνόταν, όμως, σε αντίθεση με το ένα επιπλέον ενός πιθανού ημιτελικού ή τελικού στο Final Four, μιλάμε για πέντε αγώνες, που ανεβάζουν το νούμερο αισίως στους 16, καθένας από αυτούς μια πολύ διαφορετική ιστορία.

Όρεξη να έχουμε, λοιπόν, να τους βλέπουμε και... να μην τους χορταίνουμε. Η Ρόδος και η πρώτη κούπα της σεζόν είναι μόνο η αρχή και το μόνο που περιμένουμε, είναι αυτός ο ενθουσιασμός όχι μόνο να επιβεβαιωθεί, μα και να ενισχυθεί στη θέα ενός έπους ανάμεσα στους δύο, αποθεώνοντας το ελληνικό μπάσκετ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ