28.2 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

ΝΕ Μεγαρίδος: Πειστική και με ταυτότητα για τους μεγάλους της στόχους

Η ΝΕ Μεγαρίδος είναι έτοιμη για το επόμενο μεγάλο «βήμα» της και ήδη η ταυτότητα που έχει φανερώσει στο Κύπελλο Ελλάδας είναι ενδεικτική, διεκδικώντας μια ακόμη παρουσία στο Unicef Trophy, ως μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει στην Elite League.

Από την αρχή του καλοκαιριού κανείς δεν το έκρυψε στα Μέγαρα. Η ομάδα, που μετρά πια την τρίτη της συνεχόμενη σεζόν στην Elite League, αισθάνεται έτοιμη να εκπληρώσει τα πιο μεγάλα της όνειρα, όπως ο ίδιος ο Γιώργος Μάνταλος τα έχει εκφράσει.

Ο τεχνικός της ΝΕ Μεγαρίδος, άλλωστε, μόνος του με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδεχόταν προ μηνών, στον αποκλεισμό από τον Ηρακλή, που την ανάγκασε να μείνει εκτός Final Four, ότι... δεν ήταν έτοιμη για τέτοιες διακρίσεις. Τώρα, όμως, το επισημαίνουν στη Δυτική Αττική με κάθε τρόπο, ότι είναι απόλυτα έτοιμοι και η αρχική παρουσία στο Κύπελλο Ελλάδας μοιάζει να τους επιβεβαιώνει.

Το Unicef Trophy είναι μονάχα η αρχή

Η περαιτέρω επένδυση, που έγινε πολύ νωρίς μες στο καλοκαίρι, με το ρόστερ συμπληρωμένο ουσιαστικά στα τέλη Ιουνίου, δείγμα των άριστα μεθοδευμένων κινήσεων... σε χρόνο ντετέ, έδειχνε τις επιδιώξεις για την νέα χρονιά. Η απόκτηση παικτών, όπως ο Δημήτρης Γερομιχαλός, ο Κρεγκ Βίκτορ και ο Αλέξανδρος Σταματογιάννης, ανάμεσα σε άλλους, αποτελώντας ποιοτικές προσθήκες δίπλα στον Πέτρο Γερομιχαλό και την υπόλοιπη παρέα, φανέρωνε πως στα Μέγαρα συνεχίζουν να ζουν τα όνειρά τους.

Με τις κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί πολύ νωρίς, ουσιαστικά, η ομάδα είχε την ευκαιρία από νωρίς να δουλέψει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα, η οποία με αρχή την άμυνά της δείχνει να την οδηγεί, όπως φάνηκε στα πρώτα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας, αμφότερα με ομάδες της κατηγορίας της.

Η πρώτη υποχρέωση στέφθηκε με επιτυχία στη Βούλα έναντι του Πρωτέα, με πολλούς να συμβάλλουν μπροστά και τα μετόπισθεν να δέχονται 23 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και μόλις 27 στα επόμενα δύο, με το ταλέντο αρκετών παικτών στο τέλος να αρκεί για την επικράτηση. Αμέσως μετά, με παρόμοιο τρόπο κάμφθηκε και η αντίσταση του Εσπέρου Λαμίας, όπου πάλι η διαφορά έγινε στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, με παθητικό μόλις 18 πόντων.

Οι πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα, δε, άλλαξαν. Στο πρώτο ματς ήταν διψήφιοι οι Πέτρος Γερομιχαλός και Σταματογιάννης, στο δεύτερο ο Δημήτρης Γερομιχαλός και ο Θανάσης Τσούκας. Τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας των Μεγάρων ήδη φάνηκαν, με πειστικότητα εν όψει των... δύσκολων που αρχίζουν στην Νέα Ερυθραία στις αρχές Οκτωβρίου.

Κανείς δεν κρύβει, άλλωστε, ότι το μυαλό βρίσκεται στην Elite League και το ξεκίνημα απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας είναι πολύ απαιτητικό. Με τη... γλύκα του Unicef Trophy, όμως, ήδη μια πρώτη αίσθηση της δυναμικής της ΝΕΜ για φέτος θα έχει φανεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ