21 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

«Καίγονται» για νίκη ΠΑΟΚ και Πανιώνιος

Μόλις τρεις παραμένουν οι ομάδες που δεν έχουν καταφέρει να… σπάσουν το ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League, με τις δύο να παίζουν μεταξύ τους.

Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο (21-21/10) το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, καθώς μετράει πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις του σε όλες τις διοργανώσεις, και πλέον η κατάκτηση του ροζ φύλλου είναι μονόδρομος απέναντι στην Κύμη, στο κλειστό της Πυλαίας. Η ομάδα της Ευβοίας επίσης αγνοεί τη χαρά της νίκης φέτος, έχοντας 0/3 σε Κύπελλο και Stoiximan.gr Basket League.

Ο Πανιώνιος, με νέο προπονητή στον πάγκο του το Βαγγέλη Ζιάγκο, θα φιλοξενήσει στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό της Νέας Σμύρνης τον αήττητο στο πρωτάθλημα Προμηθέα Πατρών που θα έχει νέο πρόσωπο στο ρόστερ του το Λάνγκστον Χολ, κι επίσης «καίγεται» για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Αήττητος είναι και ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος δοκιμάζεται στο κλειστό του Δήμου Ήλιδας κόντρα στο μαχητικό Κόροιβο, που θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της έδρας του για ακόμα μία μεγάλη νίκη.

Η ΑΕΚ, με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά το μεγάλο «διπλό» επί της Βενέτσια για το Basketball Champions League, αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ το Ρεθύμνο. Ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα αναμένεται να κάνει ο Μάνι Χάρις. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στα προημιτελικά του Κυπέλλου, με την «Ένωση» να θριαμβεύει. Στο Λαύριο, οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Άρη, ο οποίος προέρχεται από βαριά ήττα από τη Νίμπουρκ στην Τσεχία, ενώ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντεμέτρις Μόραντ, επιστρέφει όμως ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Οι δύο «αιώνιοι» αγωνίζονται την Κυριακή (21/10), με τον Παναθηναϊκό να παίζει με το νεοφώτιστο Γ.Λ. Φάρο στη Λάρισα και τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ τα Τρίκαλα BC.

Tο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/10
Πυλαίας 16.30 ΠΑΟΚ-Κύμη Διαμαντής, Τσαρούχα, Κατραχούρας ΕΡΤ1
Ν. Σμύρνης (κ.θ.) 16.30 Πανιώνιος-Προμηθέας Πατρών Καρακατσούνης, Μαγκλογιάννης, Καλδίρης ΕΡΤ1
ΔΚΓ Ήλιδας 16.30 Κόροιβος-Κολοσσός Ρόδου Πουρσανίδης Γ., Πουρσανίδης Κ., Ταρενίδης Στ. ΕΡΤ1
ΟΑΚΑ 17.00 ΑΕΚ-Ρέθυμνο Δεσλής, Παντελίδης, Ζαχαρής SPORT4 HD
Κ.Γ. Λαυρίου 18.30 Λαύριο-Άρης Αναστόπουλος, Τζαφλέρης, Ανδρικόπουλος ΕΡΤ1

Κυριακή 22/10
Νεάπολης 17.00 Γ.Λ. Φάρος-Παναθηναϊκός Σώμος, Συμεωνίδης, Κωνσταντινόπουλος ΕΡΤ1
ΣΕΦ (κ.θ.) 17.30 Ολυμπιακός-Τρίκαλα BC Βαρδάλος, Σκούτας, Τζιοπάνος SPORT4 HD

Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες):
1. Παναθηναϊκός 4
2. Κολοσσός Ρόδου 4
3. Προμηθέας Πατρών 4
4. Ολυμπιακός 3
5. Άρης 3
6. ΑΕΚ 3
7. Κόροιβος 3
8. Τρίκαλα BC 3
9. Ρέθυμνο 3
10. Λαύριο 3
11. Γ.Λ. Φάρος 3
12. ΠΑΟΚ 2
13. Πανιώνιος 2
14. Κύμη 2



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ