22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Σίνγκλετον: “Δεν ανησυχούσα για τα σουτ”

Η ευρωπαϊκή του πρεμιέρα δεν πήγε όπως θα ήθελε. Η ευρωπαϊκή του πρώτη στο ΟΑΚΑ ήταν αυτό που αναζητούσε. Ή μάλλον που αναζητούσαν: Και ο Παναθηναϊκός και ο Κρις Σίνγκλετον. Στη Βαρκελώνη είχε 1/8 σουτ εντός πεδιάς, 5/12 βολές σε σχεδόν 33’ και συνολικά 7 πόντους. Χθες απέναντι στην Μπάμπεργκ έφτασε σε double double σε 27’: 15 πόντοι με 2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 5/6 βολές και 10 ριμπάουντ. Να ξαναπούμε πως η δυναμικότητα των δύο ομάδων δεν συγκρίνεται, αλλά από την άλλη τέτοιες εμφανίσεις είναι που «χτίζουν» για τη συνέχεια. Και ο Σίνγκλετον το γνωρίζει καλά. Άλλωστε όπως είχε πει πριν λίγες μέρες «μπαίνουν στην προπόνηση, θα μπουν και στον αγώνα».

«Ένιωσα πραγματικά καλά που ήρθε αυτό το παιχνίδι όπως ήρθε», έλεγε χθες το βράδυ, αφήνοντας τελευταίος τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. «Ήταν δύσκολο να βλέπεις πως τα σουτ δεν βρίσκουν το στόχο, πως κάτι πηγαίνει λάθος, αλλά πρέπει να συνεχίσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου, αλλιώς δεν έχεις να πας πουθενά. Ακολουθείς το σύστημα, βοηθάς την ομάδα και κάποια στιγμή θα βρουν και το στόχο τους τα σουτ».

Ο Σίνγκλετον παραδέχεται πως δεν ανησύχησε: «Όχι… Καθόλου! Ήξερα πως θα έρθει το παιχνίδι, η ευκαιρία και θα «γυρίσει». Απλά προσπαθούσα να βλέπω το καλάθι, να παίρνω καλά σουτ, ανοιχτά και εννοείται να έχω υπομονή.»

Ούτε η καλύτερη αγωνιστικά παρουσία του Παναθηναϊκού τον εξέπληξη πάντως: «Ούτε καν… Ξέραμε πως θα είμαστε καλύτεροι. Το βλέπαμε και μέσα από τις προπονήσεις αυτό το διάστημα. Νιώθαμε πως τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Ειδικά παίζοντας εδώ, μπροστά στον κόσμο μας, θα είχαμε κι ένα σημαντικό πλεονέκτημα.»

Για ένα διάστημα ο Παναθηναϊκός εντυπωσίασε, ανέβασε τη διαφορά στους 18 πόντους και έδειχνε στο κομμάτι αυτό να παίζει το μπάσκετ που θέλει να παίξει η ομάδα του, ο Τσάβι Πασκουάλ: «Ναι… Ήταν καλά, αλλά βλέποντας τη συνολική εικόνα θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερα. Κάναμε χαζά λάθη στο τέλος που έριξαν τη διαφορά και άλλαξαν λίγο την εικόνα μας. Και σίγουρα θέλουμε δουλειά στις βολές!»

Φέρνει μόνος του το θέμα στο τραπέζι… Και θα συνεχίσει: «Είναι ένα κομμάτι που μας ταλαιπωρεί, αλλά δεν είναι κάτι που δεν φτιάχνεται. Κάποιες στιγμές μπαίνει και η ψυχολογία στη μέση. Το θέμα είναι πως θα μπορούσαμε να είχαμε «κλείσει» το παιχνίδι πολύ καλύτερα και για εμάς και για τον κόσμο».

Η συνέχεια είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Ταξίδι –που πάντα είναι ταλαιπωρία- για την αναμέτρηση με τον ΓΛ Φάρο, επιστροφή, αεροδρόμιο και στις 25 Οκτωβρίου εκτός έδρας αγώνας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να επιστρέψει την επομένη και να υποδεχθεί στις 27 του μήνα τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Δεν το λες και εύκολο. «Είναι δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας και από τα δυσκολότερα παιχνίδια που θα δώσουμε», είναι οι πρώτες κουβέντες του Σίνγκλετον. Αν σκέφτεται λίγο παραπάνω τη Φενέρμπαχτσε λόγω των περσινών play offs; «Είναι μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι, η οποία διατηρεί τον προπονητή της όμως που είναι από τους κορυφαίους όλων των εποχών στην Ευρώπη. Δεν θα έλεγα πως σκέφτομαι τα περσινά. Είμαστε στο τώρα, στο σήμερα και πρέπει να παίξουμε όπως ξέρουμε. Θέλουμε να βγάλουμε ενέργεια και τα σαράντα λεπτά και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάρουμε αυτή τη φορά και το αποτέλεσμα που θέλουμε. Όπως πάντα όλα θα φανούν στο παρκέ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ