21 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιαννόπουλος: «Ριμπάουντ και… στιλ»

Δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το στιλ παιχνιδιού του το Ρέθυμνο στον εκτός έδρας αγώνα του με την ΑΕΚ, όπως εξήγησε ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Οι Κρητικοί καλούνται να περάσουν το Σάββατο (21/10, 17.00) από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League, και για να έχουν ελπίδες κατάκτησης του ροζ φύλλου θα πρέπει να ισορροπήσουν τη μάχη των ριμπάουντ, εν συγκρίσει με τα δύο ματς που έδωσαν με την «Ένωση» στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους και για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και να παίξουν βάσει του στιλ τους κι όχι να επιτρέψουν στην αντίπαλό τους να επιβάλλει το δικό της σύμφωνα με τον αρχηγό τους.

«Το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με εκείνο του Κυπέλλου. Εμείς θα είμαστε πλήρεις, καθώς έχουν επιστρέψει όλοι οι συμπαίκτες μου. Η ΑΕΚ έχει κάνει κάποιες αλλαγές. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα τη βρούμε. Έρχονται και κουρασμένοι από το ματς στην Ιταλία. Παρ’ όλα αυτά εμάς δεν επηρεάζει τι έχει κάνει πριν ο αντίπαλός μας και για αυτό θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το στιλ παιχνιδιού μας και θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για την κατάκτηση της νίκης», ανέφερε αρχικά ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά στο «κλειδί» της νίκης, συμπλήρωσε: «Ξεκάθαρα τα ριμπάουντ θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Στο φιλικό χάσαμε τη συγκεκριμένη «μάχη», με την ΑΕΚ να παίρνει οκτώ περισσότερα, αλλά και στο Κύπελλο η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη. Οπότε, εάν καταφέρουμε να ισορροπήσουμε στο συγκεκριμένο τομέα, τότε θα έχουμε σίγουρα πιθανότητες για τη νίκη».

Δηλώσεις έκανε και ο βοηθός προπονητή, Σταύρος Μυκονιάτης, τονίζοντας: «Θα αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ η οποία προέρχεται από τη σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Βενέτσια, που της δίνει πολύ καλή ψυχολογία. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει εξαιρετική ποιότητα και οι φετινές της βλέψεις είναι υψηλές. Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, έχοντας παίξει ήδη δύο παιχνίδια. Εμείς πρέπει να είμαστε 40’ συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Η άμυνά μας θα παίξει σημαντικό ρόλο, τόσο στα ριμπάουντ όσο και στο αμυντικό τρανζίσιον. Η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη και αμυντικά και επιθετικά. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, αλλά εμείς κοιτάμε μόνο το επόμενο κόντρα στην ΑΕΚ. Έπειτα θα υποδεχθούμε το Λαύριο στην έδρα μας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο παιχνίδι με άλλο βάρος».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ