24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα δεδομένα για την πρόκριση της Εθνικής μετά την ευρεία νίκη της Βραζιλίας

Η Βραζιλία άλλαξε τα δεδομένα πρόκρισης της Εθνικής στην οκτάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Basketa.gr, λίγο πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση με τους Αυστραλούς, παρουσιάζει την εξέλιξη των σεναρίων.

Η Βραζιλία πήρε μια νίκη... μισή πρόκριση με αντίπαλο την Ιαπωνία, επικρατώντας με 102-84 και καλύπτοντας ένα σημαντικό έδαφος από τη δική της πλευρά. Αποκαλούμε «μισή» την πρόκριση, καθώς δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια, αλλά και από το τι θα κάνουν οι ανταγωνιστές της για την παρουσία στα προημιτελικά, όπου εκτός των πρώτων δύο σε κάθε όμιλο, περνούν οι δύο καλύτεροι τρίτοι.

Το σενάριο αυτό δεν ήταν το ιδεατό, η αλήθεια είναι, για την Εθνική μας ομάδα, η οποία τώρα υπολείπεται των Βραζιλιάνων σε τελική διαφορά. Αυτό σημαίνει, ότι σε ένα βαθμό η κατάσταση διαφοροποιείται και τα δεδομένα γίνονται συγκεκριμένα, εν όψει της μεγάλης αναμέτρησης με την Αυστραλία, όπου μπορούμε ακόμη και να «καθαρίσουμε» με μικρότερη διαφορά, ή και να περιμένουμε την Ισπανία ή το Νότιο Σουδάν.

Με αυτούς τους τρόπους προκρίνεται η Εθνική

Η Εθνική, λοιπόν, για να μην έχει καμία άλλη έγνοια στο μυαλό της, μπορεί να νικήσει με οκτώ πόντους την Αυστραλία και να περάσει ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες στα προημιτελικά. Τόσους χρειάζεται, ώστε να «καπελώσει» τη Βραζιλία, η οποία μετρά -7 αυτή τη στιγμή και η «γαλανόλευκη» -14. Με διαφορά επτά πόντων μπορεί να τους «πιάνουμε» σε τελική διαφορά, όμως οι Νοτιοαμερικανοί έχουν καλύτερο κλάσμα στην επίθεσή τους με 241 πόντους, ενώ εμείς μετράμε 156 προτού παίξουμε με την Αυστραλία, εκτός κι αν πετύχουμε 86 πόντους και προσπεράσουμε την επίθεσή τους.

Η Εθνική είναι επίσης ήσυχη, αν νικήσει με δέκα πόντους την Αυστραλία και παράλληλα ο Καναδάς επικρατήσει της Ισπανίας, καθώς σε αυτή την περίπτωση παίρνει τη δεύτερη θέση. Δεν είναι ήσυχη, όμως, αν νικήσει με διαφορά 3-7 πόντων τους Boomers. Σε αυτή την περίπτωση, θα πάει στην χειρότερη περίπτωση στο -11 και θα περιμένει το αποτέλεσμα του Νοτίου Σουδάν με τη Σερβία, ελπίζοντας πως οι «Όρλοβι» θα νικήσουν με +6, για να πάνε οι Αφρικανοί στο -12 κι εμείς να πάρουμε την πρόκριση.

Όλα αυτά τα σενάρια φέρουν ως συνδυασμό την νίκη, ασφαλώς, του Καναδά επί της Ισπανίας. Στην αντίθετη περίπτωση, μπορούμε να πάρουμε και με απλή νίκη 1-2 πόντων επί των Αυστραλών την τρίτη θέση, όμως εκεί θα χρειαστούμε μεγαλύτερη διαφορά στην νίκη των Σέρβων. Μένει να φανεί στο παρκέ, ποιο σενάριο θα επιβεβαιωθεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ