25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκαριόλο: «Νικήσαμε έναν ανώτερο αντίπαλο, μας έφερε αύρα ο Γκασόλ»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μίλησε για την νίκη των Ισπανών επί της Εθνικής μας, αναφέρθηκε στο μαρκάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και σχολίασε την παρουσία του Πάου Γκασόλ, που έφερε... αύρα νικητή.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Ο Πάου Γκασόλ ήταν σήμερα εδώ, οπότε μάλλον πήραμε λίγη από την αύρα του. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η παράδοση, αλλά είναι μία υγιής αντιπαλότητα, αυτή που δένει τις δύο ομάδες. Ποτέ δεν θυμάμαι να υπήρξαν παρατράγουδα στις μεταξύ μας αναμετρήσεις.

Είχαμε σχεδιάσει να τον αντιμετωπίσουμε με διπλό μαρκάρισμα, αλλά επιλεκτικά και όχι πάντα. Νομίζω ότι το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Το δυσκολότερο κομμάτι ήταν η προσαρμογή της άμυνας όταν η μπάλα έφευγε από τα χέρια του για να πάει στους περιφερειακούς παίκτες. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις έναν παίκτη όπως ο Γιάννης εκτός παιχνιδιού. Μπορεί να σκοράρει, να χρησιμοποιήσει το σώμα του, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ έξυπνος και ικανότατος πασέρ. Έτσι ψηλός όπως είναι, βλέπει πάνω από τα κεφάλια των αντιπάλων του και εντοπίζεται πράγματα που για τους άλλους παίκτες είναι αόρατα».

Για το τι θα ξεχώριζε στην νίκη: «Χωρίς την πίστη, που ξεκίνησε από τους πιο έμπειρους και διοχετεύτηκε και στους νεότερους, δεν γίνεται να νικήσεις έναν ανώτερο αντίπαλο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ