25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Αμύντας: Συνεχίζουν στα «πορτοκαλί» Δαμιανός και Κορκόντζελος 

Στις δυο πρώτες του ανανεώσεις έφτασε ο Αμύντας, ετοιμάζοντας την ομάδα που θα αγωνιστεί στη National League 1.

Έτσι, για 3η χρονιά θα συνεχίσει στην ομάδα του Υμηττού ο Άγγελος Δαμιανός (1,95 – 20 ετών, 1,4 π.) και ο Κωνσταντίνος Κορκόντζελος (1,91 – 20 ετών, 2,1 π., 1,2 ασιστ, 1,2 ριμπ.) που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2024.

Αναλυτικά:

«-Συνεχίζει στον Αμύντα ο Δαμιανός

Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Άγγελο Δαμιανό. Ο 20χρονος guard με ύψος 197 εκατοστά, θα είναι μέλος του ανδρικού τμήματος, για τρίτη συνεχόμενη σεζον, ενισχύοντάς το και στο επερχόμενο πρωτάθλημα της  National League 1.

Ο Άγγελος μας ανέφερε για τη συνέχιση της συνεργασίας στο amyntas.gr: “Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω για τρίτη χρονιά με τον Αμύντα. Εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας στην National League 1!”

Who is who

Γεννημένος στην Αθήνα, στις 14 Μαΐου του 2004, ξεκίνησε το μπάσκετ στις ακαδημίες του Πανιωνίου, σε ηλικία 5 ετών, όπου και αγωνίστηκε στα τμήματα των υποδομών για επτά χρόνια. Από το 2016 αγωνίστηκε στα τμήματα της ομάδας του Παγκρατίου, με αποκορύφωμα τις σεζόν 2020-2022 που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και ειδικότερα την περίοδο 2021-22 σε 20 συμμετοχές είχε μέσο όρο 3,5 αγωνιστικά λεπτά και 2,3 πόντους, με συνολικά 19 ριμπαουντ, 21 ασιστ και 7 κλεψίματα. Τις δύο περασμένες σεζόν συμμετείχε στην Elite League, με τους Υμηττιώτες και στην αναπτυξιακή ομάδα των Νέων, κατακτώντας δύο συνεχόμενες ανόδους από τη Δ’ και τη Γ’ κατηγορία της ΕΣΚΑ, κατακτώντας και την πρώτη θέση στους σκορερ των “πορτοκαλί”.

Καλή συνέχεια Άγγελε στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!

-Ο Κορκόνζελος με τα “πορτοκαλί” και στη National League 1

Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Κωνσταντίνο Κορκόντζελο. Ο 21χρονος point guard με ύψος 193 εκατοστά, θα είναι μέλος του ανδρικού τμήματος, στο επερχόμενο πρωταθλήματος της National League 1.

Ο Κωνσταντίνος μας δήλωσε στο amyntas.gr μιλώντας κυρίως στο ότι θα συνεχίσει να φοράει την πορτοκαλί φανέλα: “Είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα στον Αμύντα! Από την πρώτη στιγμή η απόφαση μου ήταν εύκολη. Θα κάνω τα πάντα έτσι ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της . Ο Αμύντας είναι μια ομάδα με εξαιρετικό κλίμα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω εδώ. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε πολλά!!”

Who Is Who

Γεννημένος στις 23 Απριλίου του 2004, τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ τα πραγματοποίησε στις ακαδημίες του Πανιωνίου και στη συνέχεια αγωνίστηκε στα αγωνιστικά τμήματα των υποδομών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ανδρική ομάδα, σε ηλικία 18 ετών, στη Β’ Εθνική κατηγορία (2021-22), υπό την καθοδήγηση του πρώην προπονητή μας, Κώστα Σορώτου.

Τη σεζον 2021-22 ήταν μέλος του Ιωνικού Νίκαιας, στη Basket League, ενώ, ως μέλος της Εθνικής Εφήβων, υπήρξε πρώτος σκόρερ στο Ευρωμπάσκετ (Under 18) με μέσο όρο 12.3 πόντoυς, τρίτος στα ριμπαουντ με 5, πρώτος στις ασσιστ με 4,4 και δεύτερος στα κλεψίματα με 1,4, ανά αναμέτρηση, ενώ την τρέχουσα χρονιά είναι μέλος της προεθνικής Νέων (under 20).

Την περασμένη περίοδο, ήταν μέλος της ομάδας του Πανερυθραϊκού, στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν, στον Α΄γύρο, πριν κατέβει στον Υμηττό, έχοντας 11 συμμετοχές με μέσο όρο 2,5 πόντους σε 8,5′ και συνολικά 13 ριμπαουντ, 11 ασιστ, ενώ με την τωρινή του ομάδα, στο Β’ γύρο είχε 12 συμμετοχές με μέσο όρο 2,1 πόντους σε 10,5″ και συνολικά 14 ριμπαουντ και 14 ασιστ.

Είναι φοιτητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και του αρέσει ιδιαίτερα η θάλασσα και το ψάρεμα.

Η μητέρα του είναι η Μερόπη και ο πατέρας του ο Γιάννης, ενώ έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια τον Παντελή και την Φωτεινή και μεγάλη του αγάπη είναι ο σκύλος του, ο Μαιλο.

Καλή συνέχεια Κωνσταντίνε στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ