22.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Ελλάδα: Ο πρώτος «τελικός» στο ΣΕΦ κόντρα στη Σλοβενία

Ακόμα ένα βήμα προς την πρόκρισή της στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει να κάνει η Εθνική Ελλάδας Ανδρών, αγωνιζόμενη στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τις νίκες του επί της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου εξασφάλισε ως πρώτο στον όμιλό του την παρουσία του στα ημιτελικά της διοργάνωσης και θα θα τεθεί αντιμέτωπο με τη Σλοβενία, που τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της, κερδίζοντας τη Νέα Ζηλανδία και χάνοντας από την Κροατία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα επιστρέψει στη δράση, μετά την απουσία του απέναντι στους Αιγύπτιους, αλλά εκτός έχει τεθεί ο Κώστας Αντετοκούνμπο που τραυματίστηκε (κάκωση στον αριστερό επιγονατιδικό τένοντα με οίδημα).

Οι υπόλοιποι δέκα παίκτες, που έχει στη διάθεσή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης, είναι οι εξής: Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νικ Καλάθης, Βασίλης Τολιόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Δημήτρης Μωραΐτης

Ο Αλεξάνταρ Σέκουλιτς, από την πλευρά του, έχει στη διάθεσή του τους Λούκα Ντόντσιτς, Κλέμεν Πρέπελιτς, Αλεξέι Νίκολιτς, Λίον Στρέγκαρντ, Λίον Στέργκαρ, Χόραν Ντράγκιτς, Γρεγκόρ Χόρβατ, Μίχα Τσερκβένικ, Βλάτκο Τσάντσαρ, Έντο Μούριτς, Τζος Νίμπο, Ζίγκα Ντίμετς και Λούκα Στσούκα.

O Αλεξέι Νίκολιτς δεν έπαιξε κόντρα στους Νεοζηλανδούς λόγω ενοχλήσεων που αντιμετωπίζει στο πόδι και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τη «γαλανόλευκη» κρίνεται αμφίβολη.

Κατάμεστο θα είναι το φαληρικό στάδιο, εξάλλου έχει ανακοινωθεί sold out από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τόσο για τους ημιτελικούς του Σαββάτου (06/07) όσο και για τον τελικό της Κυριακής (07/07), ο οποίος θα κρίνει την ομάδα που θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, επί γαλλικού εδάφους.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:
17.30 Ελλάδα-Σλοβενία
21.00 Δομινικανή Δημοκρατία-Κροατία

Δείτε, εδώ, το τηλεοπτικό πρόγραμμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ