24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελλάδα-Μαυροβούνιο 86-57: «Γαλανόλευκο πάρτι» και… διαστημική πρεμιέρα στο «Ακρόπολις» (pics+vids)

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε άκρως εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά «Ακρόπολις» και νίκησε πανεύκολα το Μαυροβούνιο στο ΣΕΦ με 86-57.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση επέστρεψε στο φαληρικό στάδιο έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια και η «γαλανόλευκη» παρουσίασε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και παράλληλα σαφή βελτίωση σε σχέση με το πρώτο της φιλικό πριν από μερικά εικοσιτετράωρα με αντίπαλο την Πολωνία στο ίδιο γήπεδο.

Αύριο (26/6, 20.00) οι Μαυροβούνιοι θα αντιμετωπίσουν τις Μπαχάμες και την Πέμπτη (27/6) η «επίσημη αγαπημένη» θα συγκρουστεί κι εκείνοι με τις Μπαχάμες, στο φινάλε του φιλικού τουρνουά.

Το ευχάριστο νέο όμως ήταν η σαφής βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα σε σχέση με το πρώτο φιλικό, κάτι που μαρτυρά ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και χωρίς ακόμα να έχει μπει στη «μάχη» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, από το τζάμπολ φάνηκε ότι η Εθνική Ελλάδας ήταν διατεθειμένη να κυριαρχήσει στο παρκέ του ΣΕΦ. Με το «καλημέρα»... έτρεξε ένα σερί 11-0 κι αποσπάστηκε, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Μετά το πρώτο τρίλεπτο έβγαλαν μίας μορφής αντίδραση και μείωσαν σε 22-14 που ήταν το αποτέλεσμα στο φινάλε του εναρκτήριου κομματιού του αγώνα.

Ωστόσο το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμα καλύτερο για τους παίκτες του κόουτς Σπανούλη. Βγάζοντας σπουδαίες άμυνες και κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του παρκέ, όχι μόνο ξέφυγαν ξανά με διψήφιες διαφορές, αλλά κατόρθωσαν να προηγηθούν ακόμα και με 22 πόντους διαφορά (42-20). Οι Μαυροβούνιοι έδειχναν και τα είχαν χαμένα και το πρώτο μέρος τελείωσε με 45-26.

Θεωρητικά οι φιλοξενούμενοι θα αναζητούσαν μία αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και θα περίμενε ίσως κάποιος να μπουν πιο δυνατά στην τρίτη περίοδο. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως και παρά το γεγονός ότι η ευστοχία δεν ήταν μεγάλη από την πλευρά της Ελλάδας, η διαφορά διαρκώς ανέβαινε κι έφτασε στο 30' και στους 27 πόντους (65-38), χάρι σε τρίποντο του Λαρεντζάκη, ενώ απάντησε με buzzer beater ο Ντρόμπνιακ και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΣΕΦ έγραφε 65-41.

Πλέον η τελευταία περίοδος είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δύο προπονητές προκειμένου να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα. Αυτό έκαναν και δίχως να υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή στην εικόνα του ματς, η κόρνα της λήξης βρήκε τη «γαλανόλευκη» να επικρατεί τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το τελικό 86-57.

ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Ένα από τα «θέλω» του ομοσπονδιακού προπονητή είναι να υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Αυτό ακριβώς συνέβη στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στο Μαυροβούνιο και η Εθνική είδε όλους τους παίκτες της να σκοράρουν. Κορυφαίος ο Γιώργος Παπαγιάννης με 12 πόντους. Από το «ναυάγιο» της ομάδας του Μπόσκο Ράντοβιτς διασώθηκε μόνο ο Βούτσεβιτς με 20 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι σ' ένα παιχνίδι που τελειώνει με τόσο μεγάλη διαφορά υπέρ μίας ομάδας, εκείνη κυριάρχησε σε -σχεδόν- όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Η μεγαλύτερη διαφορά όμως που βοήθησε να εκτοξευτεί η διαφορά ήρθε στον τομέα των ριμπάουντ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ